ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ KUŞ YUVASI KURABİYE

Kuş yuvası kurabiye

Kaç
Kişilik

25 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuş yuvası kurabiye tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 125 g tereyağı
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un

Üzeri için

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 200 g bitter çikolata
  • 4 yemek kaşığı süt
  • Badem şekeri

Kuş yuvası kurabiye Nasıl Yapılır

Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir yoğurma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamurdan küçük parçalar kopartıp sarımsak sıkacağı ile yağlı kağıt serili fırın tepsisine yuvarlaklar sıkın. Hamurların ortalarına parmağınızla bastırıp çukurlaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Üzeri için bitter çikolatayı tereyağı ile birlikte benmari usulü eritin. Sütü ilave edip karıştırın. Pişen kurabiyelerin ortasına bir kaşık yardımıyla sütlü çikolatadan doldurup badem şekeri ile süsleyin. Çikolatanın donması için bir süre oda sıcaklığında beklettikten sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.