ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ KUŞ YUVASI KURABİYE

Kuş Yuvası Kurabiye

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuş Yuvası Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 125 g tereyağı
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un

Üzeri için

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 200 g bitter çikolata
  • 4 yemek kaşığı süt
  • Badem şekeri

Kuş Yuvası Kurabiye Nasıl Yapılır?

Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir yoğurma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamurdan küçük parçalar kopartıp sarımsak sıkacağı ile yağlı kağıt serili fırın tepsisine yuvarlaklar sıkın. Hamurların ortalarına parmağınızla bastırıp çukurlaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Üzeri için bitter çikolatayı tereyağı ile birlikte benmari usulü eritin. Sütü ilave edip karıştırın. Pişen kurabiyelerin ortasına bir kaşık yardımıyla sütlü çikolatadan doldurup badem şekeri ile süsleyin. Çikolatanın donması için bir süre oda sıcaklığında beklettikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!