Keçiboynuzlu Kurabiye

Keçiboynuzlu Kurabiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Keçiboynuzlu Kurabiye için

Malzemeler

  • 200 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 7 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu

Üzeri için

  • Toz fındık
Keçiboynuzlu Kurabiye

Nasıl Yapılır

Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını hamur yoğurma kabına alın. Yumurtaları, sütü, şekeri, ayçiçeği yağını, kabartma tozunu, unu ve keçiboynuzu tozunu ekleyip yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopararak oval şekil verin. Şekil verdiğiniz hamurları toz fındığa bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo