ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ KEÇİBOYNUZLU KURABİYE

Keçiboynuzlu kurabiye

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Keçiboynuzlu kurabiye tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 7 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu

Üzeri için

  • Toz fındık

Keçiboynuzlu kurabiye Nasıl Yapılır

Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını hamur yoğurma kabına alın. Yumurtaları, sütü, şekeri, ayçiçeği yağını, kabartma tozunu, unu ve keçiboynuzu tozunu ekleyip yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopararak oval şekil verin. Şekil verdiğiniz hamurları toz fındığa bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.