ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ KEÇİBOYNUZLU KURABİYE

Keçiboynuzlu Kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Keçiboynuzlu Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 7 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu

Üzeri için

  • Toz fındık

Keçiboynuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını hamur yoğurma kabına alın. Yumurtaları, sütü, şekeri, ayçiçeği yağını, kabartma tozunu, unu ve keçiboynuzu tozunu ekleyip yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopararak oval şekil verin. Şekil verdiğiniz hamurları toz fındığa bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!