ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ JAMBONLU KURU DOMATESLİ SCONE

Jambonlu kuru domatesli scone

Kaç
Kişilik

25 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Jambonlu kuru domatesli scone tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 25 g tereyağı
  • 225 g un
  • 1 çay kaşığı toz hardal
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • 50 g kurutulmuş domates
  • 6 dilim jambon
  • Yarım su bardağı yağsız süt

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu

Jambonlu kuru domatesli scone Nasıl Yapılır

Tereyağını eritip soğumaya bırakın. Yumurta, susam ve çörekotu dışındaki tüm malzemeyi derin bir karıştırma kabına alarak yoğurun. Hamuru hafif unlanmış bir tezgah üzerine alın. 2.5-3 cm kalınlığında açın. Kurabiye kalıbıyla kareler kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.