HURMALI KURABİYE

8 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hurmalı kurabiye tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı gül suyu
  • 1 çay kaşığı portakal çiçeği suyu
  • 3 yemek kaşığı su

Dolgu için

  • 20 gr hurma
  • 1/4 çay kaşığı portakal çiçeği suyu

Üzeri için

  • Pudra şeker
Hurmalı kurabiye hazırlanışı

Lezzet duraklarında yolumuz tatlılara düştü. Enfes tatlıların tariflerini listenize eklemeyi unutmayın. Dolgusu için, hurmaları küçük parçalara bölün. Sıcak su ve portakal çiçeği suyunu ilave edin. Püre kıvamına gelinceye kadar çırpın. Soğuması için bekletin.

Hamuru için, oda sıcaklığındaki tereyağını una ilave edip ezin. Gül suyu, portakal çiçeği suyu ve suyu ilave ederek sert bir hamur elde edin.

Hamurdan küçük bezeler kopartıp ortalarını açarak hurma püresinden paylaştırıp kapatın.

Kurabiyeleri az yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Çatalla üzerlerini delin. Önceden 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirip soğumaya bırakın. Soğuyunca servis tabağına alın. Üzerine pudra şeker serpip servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Portakal çiçeği suyu marketlerde genellikle pasta malzemeleri reyonlarında satılmaktadır.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!