ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ ÇÖREK OTLU TUZLU KURABİYELER

Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyeler

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyeler Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr margarin (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta akı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı çörek otu
  • 550 gr un

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Maydanoz yaprakları

Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyeler Nasıl Yapılır?

Margarin, ayçiçeği yağı, yumurta akı, tuz, sirke ve çörek otunu yoğurma kabına alarak iyice karıştırın. 1 su bardağı un ile kabartma tozunu harmanlayıp karışıma ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur için kalan unu azar azar ekleyerek iyice yoğurun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamurun yarısını unlanmış zeminde yuvarlayarak şerit haline getirin. Üzerine hafif bastırarak düzleştirin ve 2 parmak kalınlığında verev şekilde dilimleyin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin. Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürün. Maydanoz yapraklarını üzerine yapıştırıp fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Farklı bir versiyonu olan, pratik tuzlu kurabiye tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!