ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ ÇİKOLATALI VE PEKMEZLİ KURABİYE

Çikolatalı Ve Pekmezli Kurabiye

Birbirinden lezzetli çeşitleriyle sunulan çikolata; çikolata topları ya da damla çikolatalı kurabiye gibi birçok tatlı tarifinde kendine yer bulur. Malzemeler hazırsa, çikolatalı ve pekmezli kurabiye tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı Ve Pekmezli Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 90 g tereyağı
  • 175 ml mısır şurubu
  • 50 ml pekmez
  • 250 g tam buğday unu
  • 150 g toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı elma esansı
  • 100 g sütlü çikolata
  • 100 g beyaz çikolata

Çikolatalı Ve Pekmezli Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tereyağı, mısır şurubu ve pekmezi bir sos tenceresine alın. Tereyağı tamamen eriyinceye kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
  • Un, şeker, karbonat ve elma esansını geniş bir kaseye alıp bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Ilınan tereyağlı pekmezi sürekli karıştırarak üzerine ilave edin.
  • Karışımdan bir kaşık yardımıyla parçalar alın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, karışımdan birer kaşık dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarları kızarmaya başlayıncaya kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Üzeri için çikolataları ayrı kaplarda benmari usulü eritin. Soğuyan kurabiyelerin üzerine önce beyaz çikolata, ardından sütlü çikolata koyup bir kürdan yardımıyla dağıtın.
  • Misafir ağırlarken çikolatalı ve pekmezli kurabiyeyi, zeytinyağlı yaprak sarma ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çikolatalı ve Pekmezli Kurabiyenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kurabiye hamurunda margarin kullanmaktan kaçının. Bunun yerine kokusuz ve hafif tereyağı kullanabilirsiniz.
  • Kurabiyelerinizin pofuduk olmasını isterseniz, bir çay kaşığı kabartma tozu ekleyebilirsiniz.
  • Kurabiyelerin ağızda dağılması için, hamurun içine birkaç damla sirke dökebilirsiniz. 
  • Tatlı tariflerinde en çok toz şeker kullanılsa da, pudra şekeri daha pürüzsüz bir kıvam elde etmeyi sağlıyor. Pudra şekeri kullanacaksanız, şeker ölçüsünü yarıya indirmeniz yeterli olacaktır.
  • Hamuru hazırladıktan sonra kıvamının tutması için 30 dakika dinlendirebilirsiniz.

1 Porsiyon Çikolatalı ve Pekmezli Kurabiye Kaç Kaloridir?

  • Karbonhidrat değeri oldukça yüksek olan çikolatalı ve pekmezli kurabiyenin bir porsiyonu, yaklaşık 420 kaloridir. Şeker hastalarının dikkatli bir şekilde tüketmesi önerilir.

    Özel gün ve kutlamalarda ikram etmek için yeni tatlılar arıyorsanız, en popüler kurabiye tariflerine göz atarak kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!