ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ BADEMLİ HİLAL KURABİYE

Bademli hilal kurabiye

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bademli hilal kurabiye tarifi için malzemeler

  • 250 g tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 220 g toz şeker
  • 1 yumurta
  • 180 ml su
  • 120 g toz badem
  • 375 g un
  • 225 g kek unu
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 60 ml gül suyu
  • 480 g pudra şekeri

Bademli hilal kurabiye Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağı ve şekeri çukur bir kaba alıp mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta ve 60 ml su ekleyip çırpmaya devam edin. Rendelenmiş muskat, vanilya, badem ve azar azar unları ekleyerek karıştırın. Hamuru unlanmış tezgaha alarak birkaç dakika yoğurun. Hamurdan 1 yemek kaşığı kadar parçalar alıp hilal şekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye 2.5 cm aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Kalan su ile gül suyunu bir kasede karıştırın. Kurabiyelerin üzerine fırça ile su karışımından sürün ve bolca pudra şekerie bulayın. Izgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.