ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ FOCACCİA

Focaccia

Focaccia

Akdeniz’in ılık esintisi Dr. Oetker ile mutfaklarımıza konuk oluyor. Zeytinyağı ve taze baharatlarla hazırlanan leziz İtalyan ekmeği Focaccia tarifi için:

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Focaccia Tarifi İçin malzemeler

Hamur için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2,5 çay bardağı ılık süt
  • 2 çay kaşığı biberiye
  • 1 çay bardağı küp şeklinde doğranmış kaşar peyniri

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dal maydanoz
  • dereotu
  • dilimlenmiş siyah zeytin
  • domates kabuğu

Kalıp:

  • Dikdörtgen kalıp (32x22 cm)

Focaccia Nasıl Yapılır?

Hamurun hazırlanışı:

  • Unu derin bir kaba alın. Üzerine maya, toz şeker ve tuzu ekleyip kaşık ile karıştırın. Zeytinyağı, süt ve biberiyeleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatıp 40 dakika bekletin.

Şekillendirme ve pişirme:

  • Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
  • Turbo pişirme: 170 °C
  • Alt-üst pişirme: 180 °C
  • Kalıbı zeytinyağı ile yağlayın. Mayalanan hamuru tezgaha alın. Kaşar peynirlerini ekleyip kısa bir süre yoğurun ve kalıba alın. Eliniz ile bastırarak yayın.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı sürün ve 10 dakika bekletin. Süre sonunda hamurun üzerini maydanoz, dereotu, dilimlenmiş zeytin ve domates kabuğundan yapılmış güller ile süsleyip pişirin.

Pişirme süresi:

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!