ANASAYFA TARİFLER FARKLI HAMUR İŞİ TARİFLER MANTARLI YUFKA LOKMALARI

Mantarlı Yufka Lokmaları

Mantarlı yufka lokmaları

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Yufka Lokmaları Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı mantar
  • 2 soğan
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 120 g gravyer peyniri
  • 5 yufka

Üzeri için

  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta

Mantarlı Yufka Lokmaları Nasıl Yapılır?

Adım Adım Mantarlı Yufka Lokmaları:

Farklı malzemelerle harmanlanan mantar; mantarlı risotto ya da istiridye mantarı gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı mantarlı yufka lokmaları tarifine başlayabiliriz.

  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavaya alın. Küçük küçük doğranmış mantarları ekleyip 4-5 dakika soteleyin.
  • Sotelediğiniz mantarları küçük bir kaba alın. Kalan yağı tavaya alıp ısıtın. Yağın üzerine doğranmış soğanları ilave ederek soteleyin.
  • Kekik ve toz şekeri ekleyip, her 5 dakikada bir karıştırarak toplam 25 dakika pişirin. Balzamik sirkeyi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Karışımın içerisine mantarları ekleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırıp ılınmaya bırakın.
  • Karışım ılındıktan sonra üzerine gravyer peynirini ekleyip karıştırın. Yufkaları üst üste koyup, 5-6 santimlik kare şeklinde kesin.
  • Hazırladığınız yufkaları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Ortalarına birer tatlı kaşığı mantarlı karışımdan koyun.
  • Kenarlarına bir fırça yardımıyla yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Mantarlı yufka lokmalarını, kısa sürede hazırlanan makarna salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mantarlı Yufka Lokmalarının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte hazır yufka kullanacaksanız, yufkaların taze ve günlük olmasına dikkat edin.
  • Karışımın içerisine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edebilirsiniz.
  • Soğanları rendeleme, sarımsakları ise ezme şeklinde hazırlayabilirsiniz. Böylece aromatik tat yufkalara daha çabuk geçecektir.
  • Lokmaların eşit miktarda pişmesi için, fırını öncede ısıtın ve yağlı kağıt kullanın.

1 Porsiyon Mantarlı Yufka Lokmaları Kaç Kaloridir?

Tarifteki malzemelerle hazırlanan mantarlı yufka lokmaları, ortalama 260 kaloridir. Sağlıklı bir şekilde sunulan tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Siz de damak zevkinize hitap eden malzemeleri kullanarak yeni lezzetler keşfetmek istiyorsanız, şık bir şekilde sunulan hamur işi tariflere göz atarak sofralarınızı güzelleştirebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!