ANASAYFA TARİFLER FARKLI HAMUR İŞİ TARİFLER GNOCCHİ HAMURU TABANLI, ISPANAK KREMALI VE MANTARLI TART

Gnocchi Hamuru Tabanlı, Ispanak Kremalı Ve Mantarlı Tart

Gnocchi hamuru tabanlı, ıspanak kremalı ve mantarlı tart

Mevsiminde Yemek Ekim’in 8. yılında Şenay Özbilgin @senays_kitchen tarifiyle Gnocchi hamuru tabanlı, ıspanak kremalı ve mantarlı tart.

Sonbahar bence ıspanak ve mantarın en lezzetli mevsimi. Hamur ise vazgeçilmezim. En sevdiğim üç malzemeyi nasıl birleştiririm diye hayal kurdum ve bu tart ortaya çıktı. Eminim, seveceksiniz.

Alternatif olarak havuçlu kabaklı tart ve domatesli pırasalı tart tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gnocchi Hamuru Tabanlı, Ispanak Kremalı Ve Mantarlı Tart Tarifi İçin malzemeler

Gnocchi tabanı için

  • 250 g un
  • 4 adet patates (Haşlanmış ve ezilmiş)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Parmesan peyniri (Rendelenmiş)
  • Muskat rendesi
  • Tuz

Mantar dolgusu için

  • 350 g mantar (Ayıklanmış ve doğranmış )
  • 50 ml zeytinyağı
  • 50 g tulum peyniri (Rendelenmiş)
  • 150 ml krema
  • Muskat rendesi
  • Sarımsak tozu
  • Tuz
  • Karabiber

Ispanak kreması için

  • 2 demet ıspanak yaprağı (Doğranmış) 
  • 35 gr zeytinyağı
  • 50 ml süt
  • 2 tatlı kaşığı krema
  • 1 -1,5 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Gnocchi Hamuru Tabanlı, Ispanak Kremalı Ve Mantarlı Tart Nasıl Yapılır?

  • Gnocchi tabanı için tüm malzemeyi derin bir kaba alın ve yoğurarak ele yapışmayan bir hamur yapın. Dinlenmesi için 30 dakika süreyle buzdolabında bekletin.
  • Mantarı bir tavaya alarak zeytinyağı ekleyin ve harlı ateşte suyunu salmadan soteleyin. Ilık hale gelince diğer tüm malzemeleri ilave ederek karıştırın. 
  • Ispanak yapraklarını kaynar suya atıp yumuşatın ve blendera alın. İçine
  • zeytinyağı, tuz, karabiber, süt, krema, muskat rendesi ve kontrollü bir şekilde unu ekleyerek pürüzsüz hale gelene kadar kalın püre kıvamında çekin.
  • Küçük tart kalıplarını yağlayın. İki yağlı kağıt arasında Gnocchi hamurunu merdane ile açıp dikkatlice kalıplara yerleştirin ve çatalla delikler açın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 5-6 dakika pişirin.
  • Tartları fırından alıp mantarlı harcı kalıplara paylaştırın. Krema torbasına aldığınız ıspanak kremasını üzerine sıkın ve tekrar fırına verin.
  • Yaklaşık 30 dakika kadar taban hamuru kızarıncaya kadar pişirin.

Aydanca Yorum

  • Şenay, pratik tarif konusunda bu etkinliğin uzmanlarından oldu. Sanırım 3. kez bu sayfalara konuk oluyor. “Ben şekil vermek için gnocchi’yi kaşıkla direk kalıba koyup elimle bastırarak sabitledim. Oklava ile açmadım. Tabanı 15 dakika kızarana kadar da fırınladım. Ispanağı da kaşıkla koydum.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!