ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ DOMATESLİ VE PIRASALI TART

Domatesli Ve Pırasalı Tart

Rutinin dışına çıkıp yoğun lezzetli bir tart hazırlamaya ne dersiniz? Sabah kahvaltılarına yeni bir renk katmak isteyenler için domates ve pırasa ile hazırlanan nefis bir tarifimiz var. Malzemeleri hazır ettiyseniz, tart tarifleri arasında çok sevilen domatesli ve pırasalı tart yapımı için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak bol malzeme ile süslenen ve yumuşacık lezzeti ile her zevke hitap eden pratik sebzeli tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Domatesli Ve Pırasalı Tart Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 250 gr tam buğday unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 130 gr tereyağı (soğuk ve küp doğranmış)
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı soğuk su

Dolgusu için

  • 150 gr beyaz peynir
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Birkaç dal taze kekik
  • Tuz
  • 2 pırasa
  • 2 domates (ince doğranmış)
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Domatesli Ve Pırasalı Tart Nasıl Yapılır?

  • İnce doğranmış pırasayı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyin. Geniş bir yoğurma kabında un ve tuzu harmanlayın. Küp doğranmış tereyağını ekleyip yoğurun.
  • Ayrı bir kapta yumurta ile suyu çırpın ve un karışımına ekleyerek hamur toparlanıncaya kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bez ile örterek bekletin. Fırını 200 dereceye ayarlayın.
  • Beyaz peyniri bir kaseye ufalayın. Tuz, karabiber, taze kekik yaprakları ve zeytinyağı ekleyin. Çatalla ezerek karıştırın.
  • Hamuru yağlı kağıt arasında hafif unlayarak dikdörtgen şeklinde açın. Peynir karışımını üzerine yayın. Sotelenmiş pırasaları serpiştirin.
  • Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyin. İnce doğranmış domatesleri kenarlarda 2.5 cm boşluk bırakarak dizin.
  • Hamurun kenarlarını üzerine doğru kapatın. Kalan kaşar peyniri ve kekik yapraklarını serpiştirip fırında 20-25 dakika pişirip fırın ısısını 170 dereceye düşürün ve kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Fırından çıkarıp 5 dakika soğuttuktan sonra dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!