ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ SOĞAN BÖREĞİ

Soğan Böreği

Soğan çorbası ve soğanlama gibi birçok tarifte kullanılan soğan, kolesterolün dengelenmesini sağlayan bir besindir. Sindirim sistemi için oldukça önemli olan soğan, bağırsaklardaki iltihapların temizlenmesini sağlar. Cilt sağlığını da olumlu yönde etkileyen bu besin, hücrelerin yenilenmesini ve yanıkların daha kolay tedavi edilmesine de yardımcı olur. Bu kez faydaları saymakla bitmeyen soğanı börek yapımında kullandık. Malzemeleri hazırladıysanız, evde soğan böreği nasıl yapılır birlikte görelim.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz börek tarifleri arıyorsanız, sayfamızdaki tariflerden yararlanabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soğan Böreği Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz

İç malzeme için

  • 500 gr soğan
  • 30 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı anason
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • Tuz
  • karabiber

Hamur aralarına sürmek için

  • 80 gr eritilmiş tereyağı

Soğan Böreği Nasıl Yapılır?

  • Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Zeytinyağını azar azar ekleyip karıştırın.
  • Yumurta, tuz ve toz şekeri ilave edip pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Hamuru 4 eşit bezeye ayırıp üzerini bir bezle örtün ve 30 dakika dinlendirin.
  • Soğanları temizleyip doğrayın. Tencereye alıp kaynar suda haşlayıp süzün. 330 gr tereyağını tavada eritin.
  • Anasonu ekleyip karıştırın. Soğanı ilave edip kısık ateşte 15 dakika soteleyin.
  • Yumurtaları bir kapta çırpın. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Sirkeyi soğanlı karışımın üzerine gezdirerek dökün.
  • Çırpılmış yumurtayı ekleyip karıştırın. 1- 2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
  • Hamur bezelerini un serpilmiş zemine alıp yufka büyüklüğünde açın. Açtığınız 2 yufkanın aralarına eritilmiş tereyağı sürerek yağlanmış fırın tepsisine üst üste yerleştirin.
  • Üzerine iç malzemeyi yayıp tarçın serpiştirin. Kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hazırlayarak tepsiye yerleştirin.
  • Dışa taşan kenarları içe doğru kıvırıp kalan yağı tekrar ısıtın ve hamurun üzerine fırça ile sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyip ılık servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!