ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ SELANİK USULÜ ISPANAKLI BÖREK

Selanik Usulü Ispanaklı Börek

Selanik Usulü Ispanaklı Börek

Misafir ağırlarken sunabileceğiniz Selanik usulü ıspanaklı börek, yufka, ıspanak ve beyaz peynir ile hazırlanır. İnce açılan yufkaların arası ıspanaklı harç ile doldurulur. Yufkanın çıtırlaşması için kat aralarına sirke sürülür. Hazırlanan börek ortalama 30-35 dakika fırında pişirilir. Çayın yanında sunulması için dilimlenerek servis edilir. Peki, Selanik usulü ıspanaklı börek nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, Selanik usulü ıspanaklı börek tarifi için kolları sıvayalım.

Geleneksel Selanik yemekleri sayfamızdan, Selanik mutfağının en sevilen tatlarına ulaşabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Selanik Usulü Ispanaklı Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 600 gram ıspanak
  • 2 adet yumurta (1 yumurta sarısını üzeri için ayırın)
  • 2 adet kuru soğan
  • Beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Börek araları için:

  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı sirke

Selanik Usulü Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

  • Ispanakların köklerini ayırın ve bol su ile durulayın. Ardından sirkeli suda 10 dakika kadar bekletin.
  • Beklettiğiniz ıspanakları tekrar sudan geçirerek süzülmeleri için kenara alın. 
  • Ispanakları küçük parçalar halinde doğrayın. Üzerine un, yağ, 1 adet yumurta ve tuz ekleyerek elinizle harmanlayın.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve tavada kavurun. Soğanın rengi değişmeye başladığında ıspanaklı karışımı da tavaya alın.
  • Üzerine baharatları ekleyerek birkaç dakika karıştırın. Ardından altını kapatarak soğumaya bırakın.
  • Ispanaklı harç soğuduğunda içine beyaz peynir ekleyin ve karıştırın.
  • Yufkayı tepsiye dizin. Bu esnada sirke ve sıvı yağı karıştırın. Her yufka arasına bu karışımı fırçayla sürün.
  • Yağladığınız yufkanın üzerine aynı işlemi uygulayarak 2 adet yufka daha dizin.
  • Yufkanın yarısına geldiğinizde ıspanaklı harcı yufkanın üzerine dökün ve her köşesine yayın.
  • Kalan yufkalara da sirkeli yağ sürerek üzerine örtün.
  • Böreği tamamen kapattığınızda 1 adet yumurta sarısını, artan yağın içine dökün ve çırpın.
  • Fırça yardımıyla böreği üzerine sürün. Dilerseniz, çörek otu da ekleyebilirsiniz.
  • Böreği önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!