ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ OTLU BÖREK (ISPANAK, GELİNCİK, ISIRGAN)

Otlu Börek (Ispanak, Gelincik, Isırgan)

Otlu börek (Ispanak, gelincik, ısırgan)

Sevgili yazarımız Aydan Üstkanat'tan @aydanustkanat dilediğiniz otlarla kolayca yapabileceğiniz bir börek önerimiz var. Biz otlu börek tarifi için gelincik, ısırgan ve ıspanak kullanmaya karar verdik. Dilerseniz, pazı, hindiba gibi farklı otları da kullanabilirsiniz. Kahvaltı ve öğle molalarında sunabileceğiniz otlu böreği, peynir ve patatesli harç ile karıştırarak lezzetini arttırabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, otlu börek nasıl yapılır diye merak edenler için tarif detaylarına geçebiliriz.

Börek tarifleri arasında çok sevilen ıspanaklı tepsi böreği ve ev yapımı çarşaf böreği tarifine de göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Otlu Börek (Ispanak, Gelincik, Isırgan) Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • 200 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için: 

  • 300 g haşlanmış ot (Ispanak, gelincik, ısırgan vb.)
  • 200 g peynir

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu

Otlu Börek (Ispanak, Gelincik, Isırgan) Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemesini karıştırarak yoğurun ve üzerini bir bezle kapatarak 30 dakika dinlendirin.
  • Haşladığınız ot ve peyniri bir kapta hafifçe karıştırın.
  • Dinlendirdiğiniz hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp oklava ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın. İçine şerit halinde harcı koyup sigara böreğinden kalın olacak şekilde yuvarlayın. Bir ucunu diğerinin üzerinden geçirip ipe düğüm atar gibi alttan üste doğru geçirin ve yukarıdaki ucu alta kıvırın. Her birini bu şekilde hazırlayarak yağlanmış bir tepsiye aralıklı bir şekilde dizin.
  • Üzerine çırptığınız yumurta sarısından sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzeri kızarana kadar kontrollü olarak 40 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!