Ispanaklı Kıymalı Börek

Ispanak ve kıymalı hiç bir arada denemiş miydiniz? Çay saatlerinde sunulan ıspanaklı ve kıymalı börek, sofraların yıldızı olacak. Ortalama 45-50 dakika da hazırlanan böreği, patates ve kaşar peyniri ile zenginleştirebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, yüksek proteinli ıspanaklı ve kıymalı börek tarifine başlayabiliriz.
Kıyma kullanmak istemeyenler için yalnızca ıspanak ile hazırlanan tepsi böreği tarifini de buraya bırakıyoruz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Ispanaklı Kıymalı Börek Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg ıspanak
- 250 gr kıyma
- 3 yumurta
- 2 patates
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Yarım demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Kırmızı biber
Ispanaklı Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?
- Ispanakları kaynar suda 30 saniye tutup çıkarır çıkarmaz soğuk suya alın.
- Suyunu iyice süzdürdüğünüz ıspanakları ince doğrayın.
- Kıymayı kavurup suyunu iyice çektikten sonra karabiber ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Patatesleri hafif diri kalacak şekilde haşlayıp rendeleyin.
- Kıymaya ıspanak, patates ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Yumurtaları kırıp iyice karıştırın.
- Fırın tepsisini yağlayıp unlayın. Hazırladığınız harcı tepsiye aktarın. 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri serpip tekrar fırına verin. Üzeri kızarınca fırından alıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR