El Açması Ispanaklı Börek

El Açması Ispanaklı Börek
14 Mart 2024

Nefis mi nefis bir börek tarifi ile karşınızdayız. Kahvaltıların, çay saatlerinin, muhabbetlerin vazgeçilmezi olacak bir börek tarifimiz var. El açması börek denildiğinde herkesin ağzının sulandığından oldukça eminiz. Kat kat açılan hamurların içini yumuşacık ıspanaklı iç harç ile dolduruyoruz. Demir bakımından zengin olan ıspanağın belki de en sevilen halini sizlerle buluşturuyoruz. El açması ıspanaklı börek nasıl yapılır diye merak edenler için, adım adım anlattık. Mutfağa geçip malzemeleri hazır ettiyseniz, el açması ıspanaklı börek yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

1 Porsiyon El Açması Ispanaklı Börek Kaç Kalori?

  • Bir dilim ıspanaklı börek 195, bir porsiyonu ise yaklaşık 295 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, ölçülü tüketilmesi gereken besinlerden biridir.

Alternatif olarak kıymalı el açması börek ve ev yapımı çarşaf böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
El Açması Ispanaklı Börek için

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Tuz

İç harcı için:

  • 1 bağ ayıklanmış ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
El Açması Ispanaklı Börek

Nasıl Yapılır

  1. İç harcı için, ıspanakları ayıklayın ve sirkeli su karışımının içinde bekletin. Ardından kirlerinden arındırmak için bol suda durulayın.
  2. Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Tavaya zeytinyağını dökerek ısıtın.
  3. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun ve üzerine ıspanakları ekleyin.
  4. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın ve bir kenarda soğuması için bekletin.
  5. Hamuru için, ilk olarak tereyağını eritin. Unu bir kabın içerisine eleyerek ekleyin.
  6. Üzerine zeytinyağı, su, tuz ve sirkeyi ilave edin. Hamuru pürüzsüz ve ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun.
  7. Hamuru yoğurduktan sonra 8 eşit parçaya bölün. Böldüğünüz bezelerin üzerini temiz bezle örterek 15 dakika dinlendirin.
  8. Bu esnada fırını 180 dereceye ayarlayın. Bezelerin üzerine nişasta dökerek açmaya başlayın.
  9. Servis tabağı büyüklüğüne gelinceye kadar börekleri elinizle genişletin. 
  10. Bezeleri yağlayın ve 4 tanesini üst üste gelecek şekilde koyun. Oklava ile inceltin.
  11. Tepsiyi yağladıktan sonra açtığınız hamuru tepsiye yerleştirin. Kenarları dışarı sarkacak şekilde dursun.
  12. Hazırladığınız iç harcı hamurun üzerine ilave edin ve yayın. Kalan 4 parçayı da bu karışımın üzerine örtün.
  13. Hamuru kapatırken kenarlara sarkan parçaları içe doğru yuvarlayın.
  14. Hazırladığınız hamurun üst kısmına ufak delikler açın ve hamurun üzerini yağlayın.
  15. Böreği buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Ardından ısınmış fırına atarak yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

El açması ıspanaklı böreği, patates salatası ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Hamura sirke koymamızın amacı, ağızda dağılacak yumuşak bir kıvam elde etmektir.
  • Dilerseniz tepsi yerine yağlanmış borcam da kullanabilirsiniz.
  • İç harcı hazırlarken evde olan peynirleri de karışıma dahil edebilirsiniz.
  • Böreğin eşit miktarda pişmesi için, fırını önceden ısıtın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo