ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ AYVA TATLISI

Ayva Tatlısı

Kış meyvesi olarak bilinen ayva, tatlı yapımında sık sık kullanılır. Kalp ve damar sağlığını koruyan bu besin, çinko, demir ve bakır mineralleri bakımından da zengindir. Dolaşım sistemi üzerinde olumlu etkileri olan ayva, kan hücresi yapımında aktif olarak rol oynar. Ayva ile yapılan tatlıların başında ise ayva tatlısı gelir. Hem kalabalık sofralarda, hem de yılbaşı gibi özel yemeklerde sunulmasıyla bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, ayva tatlısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Püf noktası: Ayva yerken birçoğumuz boğazımızda bir parça kalmış ve o parçayı yutmakta zorlanmışız gibi hissederiz. Böyle bir durumda yemeye devam edeceğiniz ayvayı, derin bir şekilde içinize çekerek koklayın. Bu histen hemen kurtulduğunuzu göreceksiniz.

Alternatif olarak ayvalı tariflere göz atabilir, ayva ile yapılan birbirinden lezzetli yemeklere ulaşabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ayva Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 adet büyük boy ayva
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı vişne suyu
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 3 karanfil

Üzeri için

  • Vanilyalı dondurma
  • Toz Antep fıstığı

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Ayvaların kabuğunu soyup ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın.
  • Kararmasını önlemek için limonlu su içine ayvaları ve ayva kabuklarını yerleştirin.
  • Geniş tabanlı bir tencereye ayvaları dizin. Her ayvanın üzerine ortalama 2 yemek kaşığı toz şeker serpiştirin.
  • Ardından limon suyu, ayva çekirdekleri, ayva kabukları, su ve baharatları tencereye yerleştirin.
  • Kısık ateşte yumuşayıp, rengi pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Kaynayan suyun içerisine vişne suyunu da ekleyin ve kapağını kapatarak bir süre daha pişirin.
  • Ortalama 1 saat sonunda suyunu çeken ayvaları çatal ile kontrol edin.
  • Eğer ayvalar pişmişse ocaktan alın ve ilk sıcaklıklarının geçmesi için 10 dakika bekleyin.
  • Pişen ayvaları servis tabağının içerisine alın. Tencerede kalan suyu süzdükten sonra ayvaların üzerinde gezdirin.
  • Ayvaların en üst kısmına vanilyalı dondurma ve antep fıstığı serpiştirin.

Ayva Tatlısı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tencereniz geniş değilse, içine koyduğunuz su miktarını azaltabilirsiniz.
  • Rengini koyultmak ve lezzetini arttırmak için, ayvaları 30 dakika tencerede, 30 dakika fırında pişirin.
  • Ayva tatlısı yapımında hafif sert olan ayvaları tercih edin.
  • Ayva tatlısını oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra üzerine kaymağı yerleştirin. Aksi takdirde kaymak eriyecektir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!