ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ AYVA TATLISI

Ayva Tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ayva Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 ayva
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 3 karanfil

Üzeri için

  • Vanilyalı dondurma
  • Toz Antep fıstığı

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ayvaların kabuğunu soyup ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın.

Ayvaları tencereye dizin. Ayvanın çekirdeklerini ve karanfilleri üzerine serpiştirin. Şeker ile suyu ilave edip kısık ateşte yumuşayıp, rengi pembeleşinceye kadar pişirin.

Soğuduktan sonra şerbetinden çıkartıp servis tabağına alın. Üzerine bir top dondurma yerleştirip toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Dilerseniz, farklı bir versiyonu olan vişneli ayva tatlısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!