ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KIYMALI EL AÇMASI BÖREK

Kıymalı El Açması Börek

Kıymalı el açması börek

Sevgili yazarımız Aydan Üstkanat'an @aydanustkanat el açması bir börek tarifimiz var. Çay saatlerinde sunabileceğiniz kıymalı el açması börek, zor gibi görünse de oldukça kolay bir şekilde hazırlanır. Üzerini tatlandırmak için haşhaş tohumu, keten tohumu ve çörek otu kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, kıymalı el açması börek için kolları sıvayalım ve tarif detaylarına geçelim.

Börek tarifleri arasında çok beğenilen ve lezzeti ile her zevke hitap eden pratik tava böreği tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıymalı El Açması Börek Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için:

  • 630 g böreklik un 
  • 450 ml su 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için: 

  • 80 g yağsız kıyma 
  • 1 adet küçük kuru soğan (Küp kesilmiş)
  • Karabiber, 
  • Tuz, 
  • Zeytinyağı

Ayrıca:

  • 110 ml zeytinyağı 
  • 120 g tereyağı (Eritilmiş)
  • 1 adet yumurta sarısı 
  • Çörek otu, mavi haşhaş ve keten tohumu

Kıymalı El Açması Börek Nasıl Yapılır?

  • Yarım su bardağı unu ayırıp, tüm malzemeyi yoğurun. Geri kalan unu gerekirse ekleyerek yoğurmaya devam edin ve orta sert bir hamur elde edin. Ceviz  büyüklüğünde bezelere bölüp, üzerini bir bezle kapatın ve 10 dakika dinlendirin. 
  • İç harcı için kıymayı tavaya alıp çok az suyla seyreltin ve suyu çekmeye başladığında soğan, tuz ve zeytinyağını ekleyip kavurun. Ocaktan almadan karabiber serpin ve soğumaya bırakın
  • Dinlenen hamur bezelerini un serpilmiş tezgaha alın ve bir merdane yardımıyla ince, yufka olacak şekilde açın.
  • Zeytinyağı ve eritilmiş tereyağını bir kaba alarak karıştırın ve açtığınız yufkaların üzerine bu karışımdan sürün. Yufkanın bir kenarını içe doğru biraz kıvırın ve uzunlamasına olacak şekilde harç malzemesinden koyun.  Yufkayı içe doğru kapatıp, sigara böreğinden daha kalın bir şekilde sararak rulo yapın ve tam ortadan U şeklinde kıvırın. Tüm bezeleri bu şekilde hazırladıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek karışık tohumları serpin. Son olarak kalan yağ karışımından sürün ve yağlanmış bir tepsiye alarak aralıklı bir şekilde dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzeri kızarana kadar kontrollü olarak 40 dakika pişirin. Sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!