ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ PORTAKALLI BADEMLİ TAVUK

> PORTAKALLI BADEMLİ TAVUK
Portakallı bademli tavuk
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakallı bademli tavuk tarifi için malzemeler
  • 2 adet bütün tavuk göğüs fileto
  • 50 g çiğ badem (Kabuksuz)
  • 50 g kuru kayısı
  • 100 g bebek havuç
  • 100 g arpacık soğan 
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 5 yemek kaşığı krema
  • Tuz, karabiber
  • Ayçiçek yağı
Portakallı bademli tavuk Nasıl Yapılır

Tavuk etinin kendine has lezzetini portakal ve badem ile zenginleştirin.
  • Tavayı ısıtın ve ayçiçek yağını ilave edin. Yağ ısınınca tavuk göğsünü, arpacık soğanı ve havucu ekleyin. Tavuk ve sebzelerin her iki tarafı da karamelize olana kadar kavurun. Portakal suyunu ilave edin. Kayısıları ve bademleri ekleyin. Kısık ateşte pişirmeye devam edin. Tavuklar pişince kremayı ekleyin ve bir taşım kaynatıp ateşten alın. Bir süre dinlenmeye bırakın.  
  • Servis tabağına pişirdiğiniz tavuk göğsünü dilimleyin. Yanına pişen sebzeleri, kayısı ve bademleri koyarak servis yapın.

    Lezzetli portakallı tavuk tarifi için tıklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.