Portakallı Bademli Tavuk

Portakallı Bademli Tavuk
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Portakallı Bademli Tavuk için

Malzemeler

  • 2 adet bütün tavuk göğüs fileto
  • 50 g çiğ badem (Kabuksuz)
  • 50 g kuru kayısı
  • 100 g bebek havuç
  • 100 g arpacık soğan 
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 5 yemek kaşığı krema
  • Tuz, karabiber
  • Ayçiçek yağı
Portakallı Bademli Tavuk

Nasıl Yapılır

Tavuk etinin kendine has lezzetini portakal ve badem ile zenginleştirin.
  1. Tavayı ısıtın ve ayçiçek yağını ilave edin. Yağ ısınınca tavuk göğsünü, arpacık soğanı ve havucu ekleyin. Tavuk ve sebzelerin her iki tarafı da karamelize olana kadar kavurun. Portakal suyunu ilave edin. Kayısıları ve bademleri ekleyin. Kısık ateşte pişirmeye devam edin. Tavuklar pişince kremayı ekleyin ve bir taşım kaynatıp ateşten alın. Bir süre dinlenmeye bırakın.  
  2. Servis tabağına pişirdiğiniz tavuk göğsünü dilimleyin. Yanına pişen sebzeleri, kayısı ve bademleri koyarak servis yapın.

    Dilerseniz, köri soslu bademli tavuk tarifine de göz atabilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo