Köri Soslu Bademli Tavuk

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Köri Soslu Bademli Tavuk Tarifi İçin malzemeler
- 8 parça kemiksiz kalça eti
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı kabuksuz badem içi
Sosu için
- ¾ su bardağı tavuk suyu
- Yarım su bardağı krema
- ¼ su bardağı toz parmesan peyniri
- 1 limonun suyu
- 2 tatlı kaşığı köri
Üzeri için
- Frenk soğanı
Köri Soslu Bademli Tavuk Nasıl Yapılır?
Dilerseniz, çok sevilen köri soslu tavuk tarifini de deneyebilirsiniz.
- Tavuk kalça etlerini yayvan bir kaba alın. Tuz ve toz kırmızı biberi bir kasede karıştırıp tavuk kalça etlerinin üzerine serpin.
- Tereyağını bir tavada eritin. Ezdiğiniz sarımsaklar ve kabuksuz badem içini ilave edip 1-2 dakika soteleyin. Tavuk etlerini ekleyip renkleri dönünceye kadar pişirin.
- Sosu için, tavuk suyu, krema, toz parmesan peyniri, limon suyu ve köriyi bir sos tenceresine alın. Kaynayıncaya kadar pişirip ocaktan alın.
- Pişirdiğiniz bademli tavuk etlerini bir fırın kabına alın. Üzerine kremalı sosu ilave edin.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirip fırından alın. Üzerini Frenk soğanı ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR