ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ KÖRİ SOSLU BADEMLİ TAVUK

Köri Soslu Bademli Tavuk

Köri soslu bademli tavuk

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Köri Soslu Bademli Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 8 parça kemiksiz kalça eti
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı kabuksuz badem içi

Sosu için

  • ¾ su bardağı tavuk suyu
  • Yarım su bardağı krema
  • ¼ su bardağı toz parmesan peyniri 
  • 1 limonun suyu
  • 2 tatlı kaşığı köri

Üzeri için

  • Frenk soğanı

Köri Soslu Bademli Tavuk Nasıl Yapılır?

    Dilerseniz, çok sevilen köri soslu tavuk tarifini de deneyebilirsiniz.

    • Tavuk kalça etlerini yayvan bir kaba alın. Tuz ve toz kırmızı biberi bir kasede karıştırıp tavuk kalça etlerinin üzerine serpin.
    • Tereyağını bir tavada eritin. Ezdiğiniz sarımsaklar ve kabuksuz badem içini ilave edip 1-2 dakika soteleyin. Tavuk etlerini ekleyip renkleri dönünceye kadar pişirin.
    • Sosu için, tavuk suyu, krema, toz parmesan peyniri, limon suyu ve köriyi bir sos tenceresine alın. Kaynayıncaya kadar pişirip ocaktan alın.
    • Pişirdiğiniz bademli tavuk etlerini bir fırın kabına alın. Üzerine kremalı sosu ilave edin.
    • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirip fırından alın. Üzerini Frenk soğanı ile süsleyerek sıcak servis yapın.

    Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!