ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ MAHMUDİYYE

Mahmudiyye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mahmudiyye tarifi için malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 150 gr badem
  • 300 gr kuru kayısı
  • 200 gr kuru üzüm
  • 30 gr tereyağı
  • 30 ml bal
  • Tuz

Mahmudiyye Nasıl Yapılır

Tavuğu tuzlayıp haşlayın. Bademleri ılık suda bekletip kabuklarını soyun. Kuru kayısı ve üzümü ılık suda bekletin. Tavuğun etlerini ayıklayıp suyunu ayırın. Ayrı bir tencerede tavuk etlerini tereyağında 1-2 dakika çevirip kuru üzüm, kuru kayısı, bal ve bademi ilave edin. Birkaç dakika soteledikten sonra yeteri kadar tavuk suyu ilave edip bir taşım kaynatın. Kestaneli bulgur pilavı ile servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.