Mahmudiyye

Mahmudiyye
29 Temmuz 2022
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Mahmudiyye için

Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 150 gr badem
  • 300 gr kuru kayısı
  • 200 gr kuru üzüm
  • 30 gr tereyağı
  • 30 ml bal
  • Tuz
Mahmudiyye

Nasıl Yapılır

Tavuğu tuzlayıp haşlayın. Bademleri ılık suda bekletip kabuklarını soyun. Kuru kayısı ve üzümü ılık suda bekletin. Tavuğun etlerini ayıklayıp suyunu ayırın. Ayrı bir tencerede tavuk etlerini tereyağında 1-2 dakika çevirip kuru üzüm, kuru kayısı, bal ve bademi ilave edin. Birkaç dakika soteledikten sonra yeteri kadar tavuk suyu ilave edip bir taşım kaynatın. Kestaneli bulgur pilavı ile servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo