Kuskus

Kuskus
22 Ekim 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuskus için

Malzemeler

  • 1 kg kefal balığı ya da kemiksiz parça kuzu eti400 gr kuskus1 büyük dilim balkabağı3 iri patates3 iri havuç2 su bardağı haşlanmış nohut6 iri yeşilbiber4.5 arpacık soğan1 tatlı kaşığı harissa4 çorba kaşığı zeytinyağı8 su bardağı suTuz
  • karabiber
Kuskus

Nasıl Yapılır

Kuskusu bir kaba alıp yağ ve suyla ıslatarak parmaklarınızla ovarak karıştırın. Buharlı kuskus tenceresine alıp 30 dakika pişirin. Tahta çatalla ya da kaşıkla harmanlayıp 20 dakika daha buharda pişirin. Patatesleri haşlayıp soyun ve ikiye üçe kesin. Biberleri kızgın yağda kızartın. Havuçları haşlayıp ikiye kesin. Balkabağını soyup 6 parçaya kesin.

Arpacık soğanları soyup yağda soteleyin ve bir kenara alın. Balıkları temizleyip kılçıklarını çıkarın iri parçalar halinde kesin. Bir tencereye nohutu alıp su ve harissayı ekleyin. Tuz, karabiber ekleyip pişirin. Haşlanmış sebzeleri bir tencereye alıp balık ve kabak parçalarını ekleyin. Nohutu suyuyla birlikte ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin.

 Servis tabaklarına önce kuskusu paylaştırın. Sonra üzerlerine her bir sebzeden birer ikişer adet ve ikşer parça et gelecek şekilde tüm malzemeyi paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo