ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ KUSKUS

Kuskus

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuskus tarifi için malzemeler

  • 1 kg kefal balığı ya da kemiksiz parça kuzu eti400 gr kuskus1 büyük dilim balkabağı3 iri patates3 iri havuç2 su bardağı haşlanmış nohut6 iri yeşilbiber4.5 arpacık soğan1 tatlı kaşığı harissa4 çorba kaşığı zeytinyağı8 su bardağı suTuz
  • karabiber

Kuskus Nasıl Yapılır

 Kuskusu bir kaba alıp yağ ve suyla ıslatarak parmaklarınızla ovarak karıştırın. Buharlı kuskus tenceresine alıp 30 dakika pişirin. Tahta çatalla ya da kaşıkla harmanlayıp 20 dakika daha buharda pişirin. Patatesleri haşlayıp soyun ve ikiye üçe kesin. Biberleri kızgın yağda kızartın. Havuçları haşlayıp ikiye kesin. Balkabağını soyup 6 parçaya kesin.

Arpacık soğanları soyup yağda soteleyin ve bir kenara alın. Balıkları temizleyip kılçıklarını çıkarın iri parçalar halinde kesin. Bir tencereye nohutu alıp su ve harissayı ekleyin. Tuz, karabiber ekleyip pişirin. Haşlanmış sebzeleri bir tencereye alıp balık ve kabak parçalarını ekleyin. Nohutu suyuyla birlikte ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin.

 Servis tabaklarına önce kuskusu paylaştırın. Sonra üzerlerine her bir sebzeden birer ikişer adet ve ikşer parça et gelecek şekilde tüm malzemeyi paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.