ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ PASTIRMALI MAKARNA

Pastırmalı makarna

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pastırmalı makarna tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı krema
  • 40 gr tereyağı
  • 150 gr çemensiz pastırma
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 taze soğan sapı
  • 2 dal dereotu
  • Tuz

Süslemek için

  • 1 çorba kaşığı jülyen doğranmış limon kabuğu

Pastırmalı makarna Nasıl Yapılır

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim...   

Pastırma dilimlerini ortadan ikiye kesin. Taze soğan saplarını ince doğrayın. Dereotunu temizleyip kıyın.

Yumurta, krema, taze soğan ve dereotunu bir kaseye alıp çırpın. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Tereyağı ve yumurtalı karışımı ekleyip kısık ateşe alın ve harmanlayın.

Ocaktan alıp pastırma dilimleri ve kaşar peyniri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 2-3 dakika bekletin. Servis tabağına alın. Limon kabuğu ve kızartılmış fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.