ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ FIRINDA LİMONLU KÖFTE

Fırında limonlu köfte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında limonlu köfte tarifi için malzemeler

  • 200 gr dana kıyma200 gr tavuk kıyması50 gr rendelenmiş kaşarpeyniri3 limon1 limonun rendelenmiş kabuğu1 tatlı kaşığı limon suyu2 yumurta2 dilim bayat ekmek içi2 çorba kaşığı galeta unu1 yumurta sarısı2 çorba kaşığı zeytinyağıTuz
  • karabiber

Fırında limonlu köfte Nasıl Yapılır

Limonları yıkayıp kurulayın. İnce halkalar halinde dilimleyin. Ekmekleri suda ıslatıp elinizde sıkın. Dana ve tavuk kıymalarını bir kaba alıp peynir, ekmek içi, rendelenmiş limon kabuğu, 1 tatlı kaşığı limon suyu, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun. 

Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Köfteleri önce yumurta sarısına sonra galeta ununa bulayın. 

Fırın tepsisini yağlayıp köfteleri dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Limon dilimlerini servis tabağına yanyana dizin. Üzerine köfteleri yerleştirip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.