ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TAVUKLU BURİTTO

Tavuklu Buritto

Tavuklu Buritto

Davet sofralarında ara sıcak olarak sunabileceğiniz, iş yerinde öğle yemeği olarak yanınızda götürebileceğiniz ya da öğrenci evlerinde besleyici ve doyurucu bir öğün olarak yapabileceğiniz tavuklu burrito oldukça lezzetlidir. Meksika’lı tarım işçileri, yanlarında taşıdıkları öğle yemeğini muhafaza etmek ve hızlı şekilde yiyebilmek için tortillaya sararlar. Meksika yerlilerinin burrito dedikleri bu yemek türü, birkaç malzemenin karışımı ile elde edilir. İşçilerin kısıtlı olan öğle yemeği saatinde burritoyu pratik şekilde yediğini ve lezzetli olduğunu gözlemleyen Amerikalı bir girişimci, harcını zenginleştirerek fast-food restoranlarda satışa sunar. Deneyenler tarafından çok sevilen burrito, kısa sürede geniş bir kitleye yayılır. Orjinalinde et kavurma, fasulye ve pilav kullanılan tavuklu burrito tarifi oldukça kolaydır. Harç malzemesi lavaşa sarılarak dürüm haline getirilir. Hazırlanması kısa sürede tamamlanan tavuklu burrito yapılışı için aşağıdaki tarifi kullanabileceğiniz gibi, kendinize göre farklı malzemelerle de deneyebilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu Buritto tarifi için malzemeler

  • 2 adet lavaş, tortilla ya da krep
  • 2 adet tavuk göğsü ya da tavuk pirzola
  • 6 yemek kaşığı pilav
  • 6 yemek kaşığı barbunya yemeği veya konserve fasulye
  • 2 yaprak marul ya da kıvırcık
  • 100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 - 3 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam kırmızı toz biber, pul biber
  • Kimyon ya da zerdeçal

Tavuklu Buritto Nasıl Yapılır

  • Soğanlar yarım ay şeklinde, sarımsaklar ince ince doğranır ve sıvı yağda kavurulmaya başlanır. Damak zevkinize göre hafif diri kalabilirler.
  • Tavuk etleri ve kapya biber jülyen doğranır, tavaya eklenir.
  • Tuz ve baharatlarla birlikte 10 dakika kadar daha pişirilir.
  • Lavaşa domates rendesi sürülür, kaşar peyniri dizilir.
  • Marul üzerine sırasıyla pilav ve fasulyeden 3 kaşık alınarak yayılır.
  • Tavadaki harçtan alınıp tüm malzemelerin üzerine yerleştirilir.
  • Lavaşın her tarafı kapalı olmalıdır. Zarf ya da şişkin bir dürüm şeklinde itinayla katlanır. Birleştirme yeri hafif ıslatılarak kapatılır.
  • Kapatılan yüzeyi tavaya gelecek şekilde ısıtılır. Bu işlem için tost makinesi de kullanabilirsiniz.
  • Yeteri kadar ısındığında servis tabağına alabilirsiniz.
  • Ortasından çapraz gelecek şekilde keserek arzuya göre ya da sade şekilde servis edebilirsiniz.
  • Şefin Önerisi: Arzuya göre mantar, acı biber turşusu, avokado, çedar peyniri, mozarella peyniri, süzme yoğurt, mayonez, ranch sos, köri sos, kişniş, maydanoz, havuç ve mısır gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. 

Burrito Tarifinde Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar Nelerdir?

  • Harç malzemesinin ölçüsü mutlaka orantılı olmalı, lavaştan taşmamalıdır.
  • Lavaşı doldurmadan önce ısıtmak için krep tavası kullanabilir veya sote edilen harcın üzerine kapatarak ısıtabilirsiniz.
  • Burritoyu tavada ısıtmak yerine fırına verirseniz, içindeki peynir eriyecek ve daha lezzetli olacaktır.
  • Marul yaprağını ilk kat olarak kullanırsanız lavaşın delinmesini önleyebilirsiniz.
  • Dürümü dilerseniz üçgen şeklinde de sarabilirsiniz.
Tortilla ekmeği ile hazırlanan, Meksika usulü nefis taco tarifine göz atmayı unutmayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.