Buffalo Wings

Amerikan mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan buffalo wings, acı sos ve eritilmiş tereyağı ile harmanlanan bir yemektir. Buffalo soslu kanat olarak da bilinen bu yemek, genellikle atıştırmalık olarak sunulur. İsteğe göre fırında veya derin yağda kızartılır. Hazırlanan buffalo kanatları, dip sos eşliğinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, nefis buffalo wings tarifi için detaylara geçebiliriz.
Acılı tavuk kanatları ve baharatlı tavuk kanatları tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika

Buffalo Wings Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg Tavuk kanadı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu ya da ezilmiş 3 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- 1-2 yemek kaşığı acı sos
- 1 yemek kaşığı bal
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı barbekü sos
Buffalo Wings Nasıl Yapılır?
- Fırın önceden 180 dereceye ısıtılır ve bir fırın tepsisinin üzerine bir tel ızgara yerleştirilir.
- Büyük bir kapta tavuk kanatlarını yağla ve sarımsak tozu, tuz ve karabiberle baharatlayın. Hazırlanan fırın tepsisi üzerindeki tele aktarın.
- Tavuk altın rengine ve derisi çıtır olana kadar 40 dakika pişirin. Küçük bir tencerede acı sos barbekü sos ve balı çırpın.
- Kaynatın, ardından tereyağı ile karıştırın. Tereyağı eriyene ve hafifçe azalana kadar yaklaşık 2 dakika pişirin.
- Pişmiş kanatları bir kaseye aktarın ve tamamen kaplanana kadar sos ile bulayın . Kanatları tepsi üzerindeki tele geri koyun pişmesi için 5-7 dakika yeterli olacaktır.
- Sos karamelleşene kadar pişirilir. Dilediğiniz sos ve sebzelerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR