Jambonlu Tavuk

Jambonlu Tavuk
18 Eylül 2020

Protein içeriği ile kemik gelişimini destekleyen tavuk eti, en çok tüketilen et çeşitleri arasında yer alır. Hazırsanız, jambonlu tavuk nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Jambonlu Tavuk için

Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 3 tavuk göğüs eti
  • 4 dilim dana jambon
  • 2 soğan
  • 2 havuç
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber
Jambonlu Tavuk

Nasıl Yapılır

Tavuk göğüs etlerini iri parçalara ayırıp una bulayın. Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Havuçları temizleyip iri iri rendeleyin. Jambon dilimlerini küçük küçük doğrayın.
Margarini tavada eritip tavuk etlerini kızartın. Kırmızı tozbiber, kekik ve 1 tutam tuz serpip karıştırın. Jambon, soğan ve havucu ilave edip kavurun. Sıcak suyu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Şefin Yorumu : FARKLI BİR LEZZET İÇİN!
Tavuk etlerini mısır ununa ya da galeta ununa bulayıp kızartabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo