ANASAYFA TARİFLER ŞARKÜTERİ TARİFLERİ JAMBONLU TAVUK

Jambonlu Tavuk

Protein içeriği ile kemik gelişimini destekleyen tavuk eti, en çok tüketilen et çeşitleri arasında yer alır. Hazırsanız, jambonlu tavuk nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Jambonlu Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 3 tavuk göğüs eti
  • 4 dilim dana jambon
  • 2 soğan
  • 2 havuç
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber

Jambonlu Tavuk Nasıl Yapılır?

Tavuk göğüs etlerini iri parçalara ayırıp una bulayın. Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Havuçları temizleyip iri iri rendeleyin. Jambon dilimlerini küçük küçük doğrayın.
Margarini tavada eritip tavuk etlerini kızartın. Kırmızı tozbiber, kekik ve 1 tutam tuz serpip karıştırın. Jambon, soğan ve havucu ilave edip kavurun. Sıcak suyu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Şefin Yorumu : FARKLI BİR LEZZET İÇİN!
Tavuk etlerini mısır ununa ya da galeta ununa bulayıp kızartabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!