Jambonlu Tavuk

Protein içeriği ile kemik gelişimini destekleyen tavuk eti, en çok tüketilen et çeşitleri arasında yer alır. Hazırsanız, jambonlu tavuk nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir birlikte görelim.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Jambonlu Tavuk Tarifi İçin malzemeler
- 2 çorba kaşığı margarin
- 3 tavuk göğüs eti
- 4 dilim dana jambon
- 2 soğan
- 2 havuç
- 1 kahve fincanı un
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- Karabiber
Jambonlu Tavuk Nasıl Yapılır?
Tavuk göğüs etlerini iri parçalara ayırıp una bulayın. Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Havuçları temizleyip iri iri rendeleyin. Jambon dilimlerini küçük küçük doğrayın.
Margarini tavada eritip tavuk etlerini kızartın. Kırmızı tozbiber, kekik ve 1 tutam tuz serpip karıştırın. Jambon, soğan ve havucu ilave edip kavurun. Sıcak suyu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Margarini tavada eritip tavuk etlerini kızartın. Kırmızı tozbiber, kekik ve 1 tutam tuz serpip karıştırın. Jambon, soğan ve havucu ilave edip kavurun. Sıcak suyu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR