ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ PATLICAN KÖFTESİ

Patlıcan köftesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcan köftesi tarifi için malzemeler

  • 3 patlıcan1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri1 su bardağı un4 çorba kaşığı margarin2 yumurtaYarım demet maydanoz1 limonun suyu1 kahve fincanı sütTuz

Patlıcan köftesi Nasıl Yapılır

 Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Limonlu ve tuzlu suda bekletin. Maydanozu yıkayıp kıyın.

2 kaşık margarini tavada eritip unun yarısını ilave edin. Sürekli karıştırarak orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. Kaşar peyniri, maydanoz ve tuz ekleyip karıştırın. Patlıcanları süzüp bütün olarak beşamel sosa ilave edin. İyice yoğurarak macun haline getirin. Buzdolabında en az 2 saat bekletin. 

Karışım yeterince katılaşınca buzdolabından çıkarın. Küçük parçalar koparıp parmak uzunluğunda yassı köfteler hazırlayın. Kalan unu düz bir tabağa alın. Yumurtaları bir kasede çırpın. Kalan margarini tavada kızdırın. Hazırladığınız patlıcan köftelerini önce una sonra yumurtaya bulayıp iki taraflı kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.