ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ STEAK BURGER

Steak Burger

Steak Burger

Evde kendi ellerinizle nefis bir burger hazırlamaya ne dersiniz? Bonfile eti, hamburger ekmeği, kabak turşusu, beğendi ve crispy sebzeler ile hazırlanan bu burger, dışarıdan aldıklarınızı aratmayacak niteliktedir. Malzemeler hazırsa, Gasto Local'den nefis steak burger tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak tavuk kroket burger ve falafel burger tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Steak Burger Tarifi İçin malzemeler

  • Bonfile

Hamur için:

  • 50 gr yumurta
  • 3 gr toz şeker
  • 25 gr süt
  • 2 gr kuru maya
  • 95 gr un
  • 1 gr tuz
  • 5 gr tereyağı
  • 25 gr pancar
  • 2 gr karabiber

Baby kabak turşusu için:

  • 10 gr hardal tohumu
  • 100 gr baby kabak
  • 12 gr beyaz şarap sirkesi

Beğendi için:

  • 25 gr un
  • 150 gr patlıcan
  • 1 gr muskat
  • 10 gr mozzarella peyniri
  • 150 gr süt
  • 2 gr tuz
  • 2 gr karabiber

Crispy sebzeler için:

  • 25 gr dolmalık biber
  • 25 gr kapya biber
  • 25 gr havuç

Steak Burger Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; Öncelikle süt ile mayayı açın. Ardından yumurtayı ekleyerek karıştırın. Kuru malzemeleri ekleyerek homojen bir kıvam elde edin.
  • Daha sonra yağı ve haşlanmış pancarı ekleyerek 10 dk kadar yoğurun.
  • Hamuru +4 derecede 1 saat kadar dinlendirin. Ekmeği mayasını kaçırmadan genişletip içerisine cheddar ekleyin.
  • Sonrasında hamburger ekmeği şekli verin ve mayalandırın. Yeteri kadar mayalanınca 180 dereceli fırında 6 dakika pişirin.
  • Baby kabakları dilimleyin ve bir kavanozun içerisine koyun. İçerisine diğer malzemeleri ekleyin. Hava almayacak şekilde ağzını kapatın.
  • Kavanozu +4 dereceli buzdolabında 2 gün bekletin. Daha sonra kullanabilirsiniz.
  • Beğendi için; Patlıcanları ocakta közleyin ve kabuklarını soyun.
  • Kabaca keserek boyutlarını ufaltın. Bir tencereye tereyağını alın. Üzerine un ekleyerek kavurun.
  • Sarı roux elde edince patlıcanları ekleyin ve güzelce karıştırın. Ardından sütü ilave edin ve muskatı rendeleyin.
  • Homojen bir karışım elde edince ocaktan alın.
  • Crispy sebzeler için; Tüm sebzeleri kıl inceliğinde kesin ve buzlu suda ortalama yarım saat, kıvrık bir hal alana kadar, bekletin.
  • Servis için; Pancarlı ve cheddarlı ekmekleri ikiye bölün. En alt kapağa beğendi sürün.
  • Üzerine baby kabak turşusu ekleyin. Ardından tavada mühürlenmiş ve basting ile pişirilmiş dilim bonfileleri ilave edin.
  • Üstüne bolca crispy sebze ve baby kabak turşusu ekleyin. Üst kapağa tekrar beğendi sürün ve kapatın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!