ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ SEMİZOTLU VE KURU ERİKLİ KUZU ETİ

> SEMİZOTLU VE KURU ERİKLİ KUZU ETİ
Semizotlu ve kuru erikli kuzu eti
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Semizotlu ve kuru erikli kuzu eti tarifi için malzemeler
  • 500 g kuşbaşı kuzu eti
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 500 g semizotu
  • 4-5 adet kuru erik (Çekirdekleri çıkartılmış ve ılık suda 5 dakika bekletilmiş)
  • 4-5 dal taze sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Tuz
Semizotlu ve kuru erikli kuzu eti Nasıl Yapılır

Taze otlarla hazırlanan nefis semizotlu ve kuru erikli kuzu eti tarifinin malzemeleri hazırsa yapılışına başlayalım.

  • Eti tencereye alın ve üzerine zeytinyağını ekleyin. Orta ateşte 5 dakika kadar kaynatın. Kaynayınca kısık ateşe alın. Etler kendi suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Üzerine ince kıyılmış taze sarımsakları ekleyip 2 dakika kadar kavurun.
  • Semizotlarını yıkayıp süzdürün. Küçük çiçeklere ayırın. Semizotlarını ve suda beklettiğiniz kuru erikleri tencereye ilave edin. Orta ateşte etle birlikte kavurun. Üzerine kaynar suyu ekleyin. Tuzunu ekleyin. 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
  • Terbiyesini hazırlamak için yumurtayı, limon suyu ve unu bir kasede karıştırın. Kaynayan yemekten biraz kaynar su alıp terbiyeye ekleyip karıştırın. Terbiyeyi azar azar yemeğe ilave edin. Kesilmemesi için sürekli karıştırın. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

    Taze kuzu etinin kokusuna karşı duyarlıysanız; kekik, defne yaprağı, biberiye gibi baharatlar kullanarak koku problemini çözebilirsiniz.

    Lezzetli Fırında patatesli kuzu eti tarifi için tıklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.