ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ FIRINDA PATATESLİ KUZU ETİ

Fırında patatesli kuzu eti

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında patatesli kuzu eti tarifi için malzemeler

  • 750 gr parça kuzu eti
  • 150 gr arpacık soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 havuç
  • 200 gr mantar
  • Su
  • 2 defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 750 gr patates
  • Tuz
  • Tane kırmızı~karabiber

Fırında patatesli kuzu eti Nasıl Yapılır

Güvece 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip ısıtın. Üzerine kuzu etlerini ekleyip 5-6 dakika rengi dönene kadar soteleyin. Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanlarını ve bütün sarımsakları ilave edin. Dilimlediğiniz havucu da ekleyin. Havuçlar çok az yumuşayana kadar soteleyin. Dilimlediğiniz mantarları ve unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Defne yapraklarını, suyu, tuzu ve biberleri serpin. Son olarak üzerine ince dilimlediğiniz patatesleri dizip kalan tereyağını üzerine parça parça koyun. Biberleri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. 

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.