ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ FIRINDA PATATESLİ KUZU ETİ

Fırında Patatesli Kuzu Eti

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Patatesli Kuzu Eti Tarifi İçin malzemeler

  • 750 gr parça kuzu eti
  • 150 gr arpacık soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 havuç
  • 200 gr mantar
  • Su
  • 2 defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 750 gr patates
  • Tuz
  • Tane kırmızı~karabiber

Fırında Patatesli Kuzu Eti Nasıl Yapılır?

  • Güvece 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip ısıtın. Üzerine kuzu etlerini ekleyip 5-6 dakika rengi dönene kadar soteleyin.
  • Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanlarını ve bütün sarımsakları ilave edin. Dilimlediğiniz havucu da ekleyin.
  • Havuçlar çok az yumuşayana kadar soteleyin. Dilimlediğiniz mantarları ve unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
  • Defne yapraklarını, suyu, tuzu ve biberleri serpin. Son olarak üzerine ince dilimlediğiniz patatesleri dizip kalan tereyağını üzerine parça parça koyun.
  • Biberleri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin.
  • Ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz fırında baharatlı patates tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!