ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ FIRINDA PATATESLİ KUZU ETİ

Fırında Patatesli Kuzu Eti

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Patatesli Kuzu Eti Tarifi İçin malzemeler

  • 750 gr parça kuzu eti
  • 150 gr arpacık soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 havuç
  • 200 gr mantar
  • Su
  • 2 defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 750 gr patates
  • Tuz
  • Tane kırmızı~karabiber

Fırında Patatesli Kuzu Eti Nasıl Yapılır?

Güvece 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip ısıtın. Üzerine kuzu etlerini ekleyip 5-6 dakika rengi dönene kadar soteleyin. Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanlarını ve bütün sarımsakları ilave edin. Dilimlediğiniz havucu da ekleyin. Havuçlar çok az yumuşayana kadar soteleyin. Dilimlediğiniz mantarları ve unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Defne yapraklarını, suyu, tuzu ve biberleri serpin. Son olarak üzerine ince dilimlediğiniz patatesleri dizip kalan tereyağını üzerine parça parça koyun. Biberleri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. 

Ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz fırında baharatlı patates tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!