ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ SEBZELİ ET SARMA

Sebzeli Et Sarma

Sebzeli et sarma

Özel günleriniz için eşsiz bir lezzet hazırlamak ister misiniz? Milyonları aşan takipçi sayısı ile bir sosyal medya fenomeni olan Nermin Gül'ün Sebzeli Et Sarma tarifi ile karşınızdayız. Malzemeler hazırsa, sebzeli et sarma tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak vişneli pazı sarma, akciğerli yaprak sarma ve zeytinyağlı yaprak sarma tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Et Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • 5 adet biftek dilimi
  • 2 adet havuç
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 4 adet domates
  • 5 diş sarımsak (İnce dilimlenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Sebzeli Et Sarma Nasıl Yapılır?

  • Biftekleri bir kaba alarak süt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, karabiber, kırmızı pul biber ve tuzla karıştırarak marine olması için 24 saat süreyle buzdolabında dinlendirin.
  • Domates hariç diğer sebzeleri jülyen doğrayın.
  • Geniş bir tavaya kalan sıvıyağı ekleyerek,  önce 3 diş sarımsağı daha sonra doğradığınız sebzeleri ilave edin ve kavurun.
  • İndirmeden tuz ve baharatları ekleyin ve soğuması için bir kenara alın. 
  • Marine ettiğiniz bonfile dilimlerinin içine sebzeli harçtan koyun ve sardıktan sonra 1-2 adet kürdanla sabitleyin.
  • Domatesin kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın. Bir tavaya alarak 2 diş sarımsak, salça ve baharat ilave ederek pişirin.
  • Geniş bir tavaya sıvıyağ ekleyerek bonfile sarmalarını kızartın ve bir fırın kabına alın.
  • Üzerine pişirdiğiniz domates sosunu yayın ve önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 40 dakika süreyle pişirin.
  • Fırından aldıktan sonra sıcak servis edin.
  • Tüm tariflerde baharat kullanımı ve miktarları tamamen ağız tadınıza bağlıdır. Miktarları azaltıp artırabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!