ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ FIRINDA BEŞAMEL SOSLU MANTAR

Fırında Beşamel Soslu Mantar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Beşamel Soslu Mantar Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr mantar
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Beşamel Soslu Mantar Nasıl Yapılır?

Davetlerinizde hazırladığınız mantarlı tarifler ile farklılık yaratın. Mantarları yıkadıktan sonra dilimleyin. Tavaya ayçiçeği yağını alıp ısıtın. Mantarları ve limon suyunu tavaya ekleyip 4-5 dakika soteleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sos tenceresine tereyağını alıp eritin. Unu ekleyip kavurun. Ilık sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Mantarları fırın kaplarına paylaştırın. Beşamel sosu üzerine yayın. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:35

tarifi dün uyguladım çok pratik çokta güzel oldu tavsiye ederim :)


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!