Fırında Beşamel Soslu Mantar

Fırında Beşamel Soslu Mantar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Fırında Beşamel Soslu Mantar için

Malzemeler

  • 500 gr mantar
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Fırında Beşamel Soslu Mantar

Nasıl Yapılır

Davetlerinizde hazırladığınız mantarlı tarifler ile farklılık yaratın. Mantarları yıkadıktan sonra dilimleyin. Tavaya ayçiçeği yağını alıp ısıtın. Mantarları ve limon suyunu tavaya ekleyip 4-5 dakika soteleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sos tenceresine tereyağını alıp eritin. Unu ekleyip kavurun. Ilık sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Mantarları fırın kaplarına paylaştırın. Beşamel sosu üzerine yayın. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo