ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ SARAY USULÜ İNCİK

Saray Usulü İncik

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Saray Usulü İncik Tarifi İçin malzemeler

  • 4 kuzu incik
  • 2 domates
  • Yarım tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 kahve fincanı (200 ml) ayçiçek yağı
  • 8 milföy hamuru
  • 2 soğan
  • 2~3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • 3~4 su bardağı sıcak su

Saray Usulü İncik Nasıl Yapılır?

  • Yağı geniş bir tavaya alın ve ısıtın. İncikleri unlayıp yağda 8-10 dakika çevirerek kızartın. Kızaran incikleri bir tabağa alın.
  • Sarımsakları ince ince kıyın, soğanları küp küp doğrayın. Domatesleri soyun ve küp küp doğrayın.
  • Tencerede kalan yağ ile ince kıyılmış sarımsakları, soğanı ve salçayı 2 dakika çevirdikten sonra domatesleri ekleyin.
  • Tuz ve karabiberini ilave edip karıştırın ve ayırdığınız inciklere ekleyin. Üzerine sıcak suyu koyup 20-25 dakika kadar üstü kapalı olarak pişirin.
  • Reyhanı ekleyin, 15 dakika daha pişirin. İncikleri tencereden alın. Milföy hamurunun ikisini üst üste koyarak tekrar açın. 20 cm kadar büyütün.
  • Diğer hamurlara da aynı işlemleri uygulayın. İnciği ve tenceredeki sebzelerin, süzdürdüğünüz posalı kısmından bir miktar hamurun içerisine ilave edin ve inciğin kemikleri dışarıda kalacak şekilde sarın.
  • Üzerine çırpılmış yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında milföy hamurları iyice kızarıncaya kadar pişirin.
  • Tenceredeki pişme suyunu süzerek ısıtın ve tabaklara sos olarak ilave edip servis yapın. Afiyet olsun.

Nefis terbiyeli kuzu incik tarifini de deneyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!