ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ RAJSKA

Rajska

Rajska

Çek Cumhuriyeti denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri olan rajska (rayska) domates sosuyla hazırlanan bir et yemeğidir. Yoğun aromalı domates sosuyla hazırlanan bu yemek, biftek veya antrikot ile sunulabilir. Çek mutfağında ekmek dilimleri olarak kullanılan knedlikler vardır. Rajska, et ve knedlikler ile birlikte sunulur. Peki, rayska nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, nefis rajska tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak dana carpaccio ve enginarlı dana biftek tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Rajska Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gram domates salçası
  • 1.5 litre et suyu
  • 40 gram tereyağı
  • 90 gram un
  • 14 adet küçük yenibahar
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 130 gram toz şeker
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 3 adet defne yaprağı
  • Karanfil
  • Kekik
  • Karabiber

Rajska Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanları ince ince dilimleyin ve tereyağını tavada eritin.
  • Eriyen tereyağının içerisine doğradığınız soğanları ve baharatları ekleyerek kavurun.
  • Üzerine azar azar un ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Daha sonra domates salçasını da ilave edin ve güzelce karıştırın.
  • Malzemeler özdeşleşmeye başladığında üzerine et suyu ekleyin.
  • Eğer et suyu yoksa normal su da ilave edebilirsiniz.
  • Tüm malzemeleri ekleyip karıştırdıktan sonra, top halindeki baharatları çıkartabilmek için sosu süzün.
  • Hazırladığınız rajskayı kırmızı et, knedlik veya makarna tarifleri ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!