Rajska

Çek Cumhuriyeti denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri olan rajska (rayska) domates sosuyla hazırlanan bir et yemeğidir. Yoğun aromalı domates sosuyla hazırlanan bu yemek, biftek veya antrikot ile sunulabilir. Çek mutfağında ekmek dilimleri olarak kullanılan knedlikler vardır. Rajska, et ve knedlikler ile birlikte sunulur. Peki, rayska nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, nefis rajska tarifine geçebiliriz.
Alternatif olarak dana carpaccio ve enginarlı dana biftek tarifini de deneyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Rajska Tarifi İçin malzemeler
- 200 gram domates salçası
- 1.5 litre et suyu
- 40 gram tereyağı
- 90 gram un
- 14 adet küçük yenibahar
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 130 gram toz şeker
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 3 adet defne yaprağı
- Karanfil
- Kekik
- Karabiber
Rajska Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları ince ince dilimleyin ve tereyağını tavada eritin.
- Eriyen tereyağının içerisine doğradığınız soğanları ve baharatları ekleyerek kavurun.
- Üzerine azar azar un ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Daha sonra domates salçasını da ilave edin ve güzelce karıştırın.
- Malzemeler özdeşleşmeye başladığında üzerine et suyu ekleyin.
- Eğer et suyu yoksa normal su da ilave edebilirsiniz.
- Tüm malzemeleri ekleyip karıştırdıktan sonra, top halindeki baharatları çıkartabilmek için sosu süzün.
- Hazırladığınız rajskayı kırmızı et, knedlik veya makarna tarifleri ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR