ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ PORTEKİZ USULÜ BİFTEK

Portekiz Usulü Biftek

Portekiz usulü biftek

Fikret Özdemir’den Portekiz’in en çok sevilen lezzetlerinden biftek tarifi ile karşınızdayız. Dana bonfile ile hazırlanan bu yemeği, pastırma, yaban mersini ve beyaz şarap sirkesi ile zenginleştirebilirsiniz. Hem şık sunumu, hem de lezzetiyle herkesin favorisi olacak Portekiz usulü biftek tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Steak and paris mash ve rozbif tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portekiz Usulü Biftek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet dana bonfile (Her biri 220 g)
  • 8 dilim pastırma 
  • 50 g kırmızı yaban mersini
  • 100 ml zeytinyağı
  • 5 diş sarımsak (Ezilmiş)
  • 6 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 120 ml kırmızı şarap
  • 50 ml beyaz şarap sirkesi
  • 100 g tereyağı
  • 100 g kaya tuzu
  • 20 gr karabiber (Taze çekilmiş)

Portekiz Usulü Biftek Nasıl Yapılır?

  • Bifteklerin iki yüzünü de tuzlayın.
  • Tavaya zeytinyağı, sarımsak ve defne yapraklarını koyarak ocağa alın. Tava iyice ısındığında, pastırma dilimlerinin iki yüzünü de kızartın ve pastırmaları bir tabağa alın. 
  • Tavada kalan pastırma yağıyla bifteklerin her iki yüzünü de 1.5 dakika süreyle kızartın ve karabiberi üzerine ekleyin.
  • Biftekleri ayrı ayrı tabaklara alın.
  • Tavada kalan sosa kırmızı şarap, hardal ve kırmızı yaban mersinlerini ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra tereyağını tavaya ekleyin ve erimesini bekleyin. En son sirkeyi ekleyin ve tavayı ocaktan alın.
  • Her bir bifteğin üstüne bir dilim pastırma koyun ve sosu üzerine gezdirdikten sonra servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!