Portekiz Usulü Biftek

Portekiz Usulü Biftek
08 Nisan 2023

Fikret Özdemir’den Portekiz’in en çok sevilen lezzetlerinden biftek tarifi ile karşınızdayız. Dana bonfile ile hazırlanan bu yemeği, pastırma, yaban mersini ve beyaz şarap sirkesi ile zenginleştirebilirsiniz. Hem şık sunumu, hem de lezzetiyle herkesin favorisi olacak Portekiz usulü biftek tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Steak and paris mash ve rozbif tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Portekiz Usulü Biftek için

Malzemeler

  • 4 adet dana bonfile (Her biri 220 g)
  • 8 dilim pastırma 
  • 50 g kırmızı yaban mersini
  • 100 ml zeytinyağı
  • 5 diş sarımsak (Ezilmiş)
  • 6 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 120 ml kırmızı şarap
  • 50 ml beyaz şarap sirkesi
  • 100 g tereyağı
  • 100 g kaya tuzu
  • 20 gr karabiber (Taze çekilmiş)
Portekiz Usulü Biftek

Nasıl Yapılır

  1. Bifteklerin iki yüzünü de tuzlayın.
  2. Tavaya zeytinyağı, sarımsak ve defne yapraklarını koyarak ocağa alın. Tava iyice ısındığında, pastırma dilimlerinin iki yüzünü de kızartın ve pastırmaları bir tabağa alın. 
  3. Tavada kalan pastırma yağıyla bifteklerin her iki yüzünü de 1.5 dakika süreyle kızartın ve karabiberi üzerine ekleyin.
  4. Biftekleri ayrı ayrı tabaklara alın.
  5. Tavada kalan sosa kırmızı şarap, hardal ve kırmızı yaban mersinlerini ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra tereyağını tavaya ekleyin ve erimesini bekleyin. En son sirkeyi ekleyin ve tavayı ocaktan alın.
  6. Her bir bifteğin üstüne bir dilim pastırma koyun ve sosu üzerine gezdirdikten sonra servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo