ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ TAM BUĞDAYLI LAVAŞ

Tam Buğdaylı Lavaş

Tam Buğdaylı Lavaş

Kebap tariflerinin vazgeçilmezi haline gelen lavaş, yemeklerin yanında servis edilen bir besindir. Genellikle dürüm yapımında kullanılan lavaş, un, süt ve maya ile hazırlanır. Ancak bu kez beyaz un yerine tam buğday ununu kullanarak daha sağlıklı ve düşük kalorili lavaş tarifini sizlere sunacağız. Malzemeleri hazır ettiyseniz, tam buğdaylı lavaş tarifine geçebilirsiniz. 

Alternatif olarak ev yapımı lavaş tarifini de deneyebilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tam Buğdaylı Lavaş Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket hazır maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • ½ çay bardağı süt
  • 1.5 su bardağı ılık su 

Tam Buğdaylı Lavaş Nasıl Yapılır?

  • Maya, ılık su ve şeker bir kabın içerisinde karıştırılır ve kabarması beklenir.
  • Maya kabardıktan sonra içerisine süt, tam buğday unu eklenir ve yoğrulur.
  • Yarım saat mayalanmaya bırakılır.
  • Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanır.
  • Bezeler un yardımıyla merdane ile yuvarlak şekillerde ince açılır.
  • Düz bir tavada yağsız şekilde lavaşlar pişirilir.
  • Piştikten sonra dürümlerde veya yemeklerin yanında servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!