ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KUZU KÜLBASTI

KUZU KÜLBASTI

Kuzu külbastı
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuzu külbastı tarifi için malzemeler
  • 500 g kuzu külbastı
  • 1/4 su bardağı mısır unu

Sosu için

  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi
  • 3 yemek kaşığı esmer toz şeker
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Kuzu külbastı Nasıl Yapılır

  • Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kasede karıştırın.
  • Ayrı bir kapta kuzu külbastı etlerini mısır unu ile kaplayın. Mısır unlu etleri yapışmaz yüzeyli bir tavada mühürleyin. Üzerine sosu ilave ederek, etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!