ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KUZU ÇÖP ŞİŞ

Kuzu Çöp Şiş

Kuzu çöp şiş

Bir kebap türü olarak kabul edilen çöp şiş, kuzu ve dana etiyle hazırlanabilir. Kuşbaşı haline getirilen etler çöp şişlere dizildikten sonra ızgarada pişirilir. Hazırlanan çöp şişler genellikle lavaş eşliğinde sunulur. Malzemeler hazırsa, Six Senses Mansions Kocataş İstanbul’un Şefi Özgür Üstün’den kuzu çöp şiş tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak ciğer şiş ve şiş köfte tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuzu Çöp Şiş Tarifi İçin malzemeler

  • 150 g kuzu but (Yağı ve siniri alınmış)
  • 50 g arpacık soğan
  • 5 g sarımsak
  • 10 g tuz
  • 3 g karabiber
  • 100 ml zeytinyağı
  • 30 g limon suyu
  • Salata için
  • 50 g kiraz domates (Dilimlenmiş)
  • 30 g Çengelköy salatalık (Dilimlenmiş)
  • 30 g kırmızı soğan (Dilimlenmiş)
  • 50 g yağlı marul 5 g sumak

Kuzu Çöp Şiş Nasıl Yapılır?

  • Kuzu budunu küp küp doğrayın.
  • Soğanı rendeleyin ve soğan suyunu bir kaseye alın. Tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra kuzu etini ekleyerek 30 dakika süreyle marine edin.
  • Kuzu parçalarını şişe takın ve arkalı önlü çevirerek pişirin.
  • Salata için gerekli malzemeyi servis tabağına alarak sumak, zeytinyağı ve limon suyu ile soslayın.
  • Izgara kuzu çöp şişleri salata ile birlikte sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!