ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ ŞİŞ KÖFTE

Şiş Köfte

Erzurum yöresi ile özdeşleşen şiş köfte, bazlama ile birlikte servis edilir. Hazırlanan köfte harcı tahta şişlere geçirilerek kızartılır. Malzemeleriniz hazırsa, nefis şiş köfte nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şiş Köfte Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 450 g kuzu kıyma
  • 1 soğan
  • 4~5 dal taze kişniş
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Yenibahar

Bazlama için

  • 500 g un
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 500 g yoğurt
  • Tuz
  • Tereyağı

Roka salatası için

  • Yarım demet bebek roka
  • 1 kırmızı soğan
  • Yarım çay bardağı tulum peyniri

Şiş Köfte Nasıl Yapılır?

  • Kuzu kıymayı geniş bir karıştırma kabına alın. Rendelediğiniz soğan, ezdiğiniz sarımsak, ince kıydığınız kişniş, maydanoz, tuz ve baharatları ilave edip yoğurun.
  • Harçtan cevizden daha büyük olacak şekilde parçalar kopartıp şişlere geçirin ve yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın.
  • Bazlama için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan bezeler kopartın. Unlanmış tezgah üzerine alarak ince yuvarlaklar açın.
  • Açtığınız hamurları yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın. Kızaran bazlamaların üzerine tereyağı sürün.
  • Roka salatası için bebek roka yapraklarını piyazlık doğradığınız kırmızı soğan ve tulum peyniri ile karıştırın. Şiş köftelerinizi yanında bazlama ve roka salatası ile sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Servis esnasında kullanacağınız ev yapımı bazlama tarifini notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!