ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KIYMALI BAMYA

KIYMALI BAMYA

4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı bamya tarifi için malzemeler
  • 200 gr kıyma Yarım kg bamya 2 domates 2 soğan 2 sivri biber 1 çorba kaşığı margarin 2 su bardağı su 1 limonun suyu
  • tuz
Kıymalı bamya Nasıl Yapılır

Bamyaların baş kısımlarını koni biçiminde kesip temizleyin. Bol suda yıkayıp süzgece alın. 
Soğanları ve sivri biberleri temizleyip kıyın. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Margarini tencere de eritip soğan ve biberi soteleyin. Kıymayı ekleyip kavurun. Domatesi ilave edip birkaç dakika pişirin. 2 su bardağı su, tuz ve limon suyunu tencereye ekleyip kaynamaya bırakın. 
Su kaynamaya başlayınca bamyaları ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte karıştırmadan 20 dakika pişirin. 5 dakika kadar dinlendirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.