ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KIYMALI BAMYA YEMEĞİ

Kıymalı Bamya Yemeği

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan bamya yemeğini, bu kez kıymalı versiyonu ile sizlere sunuyoruz. Malzemeler tamamsa, kıymalı bamya yemeğini kolayca hazırlayabilir, sofralarınızı ziyafete dönüştürebilirsiniz.

Bamyanın etsiz versiyonu için, Türk mutfağına özgü zeytinyağlı bamya yemeği tarifine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıymalı Bamya Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr kıyma
  • Yarım kg bamya
  • 2 domates
  • 2 soğan
  • 2 sivri biber
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 2 su bardağı su
  • 1 limonun suyu
  • Tuz

Kıymalı Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Bamyaların baş kısımlarını koni biçiminde kesip temizleyin. Bol suda yıkayıp süzgece alın. 
  • Soğanları ve sivri biberleri temizleyip kıyın. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın.
  • Margarini tencere de eritip soğan ve biberi soteleyin. Kıymayı ekleyip kavurun. Domatesi ilave edip birkaç dakika pişirin.
  • 2 su bardağı su, tuz ve limon suyunu tencereye ekleyip kaynamaya bırakın. 
  • Su kaynamaya başlayınca bamyaları ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte karıştırmadan 20 dakika pişirin. 5 dakika kadar dinlendirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!