ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KIYMALI BAMYA

Kıymalı Bamya

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı Bamya Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr kıyma
  • Yarım kg bamya
  • 2 domates
  • 2 soğan
  • 2 sivri biber
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 2 su bardağı su
  • 1 limonun suyu
  • Tuz

Kıymalı Bamya Nasıl Yapılır?

  • Bamyaların baş kısımlarını koni biçiminde kesip temizleyin. Bol suda yıkayıp süzgece alın. 
  • Soğanları ve sivri biberleri temizleyip kıyın. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın.
  • Margarini tencere de eritip soğan ve biberi soteleyin. Kıymayı ekleyip kavurun. Domatesi ilave edip birkaç dakika pişirin.
  • 2 su bardağı su, tuz ve limon suyunu tencereye ekleyip kaynamaya bırakın. 
  • Su kaynamaya başlayınca bamyaları ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte karıştırmadan 20 dakika pişirin. 5 dakika kadar dinlendirip sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Bamyanın etsiz versiyonu için, Türk mutfağına özgü zeytinyağlı bamya tarifine göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!