ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KIŞ TÜRLÜSÜ

Kış türlüsü

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kış türlüsü tarifi için malzemeler

  • 300 gr kuzu eti
  • 300 gr ıspanak kökü
  • 1 kereviz
  • 1 havuç
  • 1 domates
  • 1 patlıcan
  • 1 patates
  • 1 pırasa
  • 1 soğan
  • 1 sivri biber
  • Yarım dolmalık sarı biber
  • Yarım salçalık kırmızıbiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 diş sarımsak
  • 2 su bardağı su
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Kış türlüsü Nasıl Yapılır

Küçük küp doğradığınız soğanı ve ikiye böldüğünüz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Etleri ekleyin ve suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kabuklarını soyduğunuz ve büyük dilimler halinde doğradığınız kerevizi ve havucu etlerin üzerine ekleyin. Sonra sırasıyla alacalı soyup iri doğradığınız patlıcanı, pırasayı, patatesi ve salçayı ekleyip iyice kavurun. İri doğradığınız biberleri ve ıspanak köklerini ekleyin ve ağzı kapalı olarak yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:17:39

çok güzel tarifler var yaa

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.