ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KIŞ TÜRLÜSÜ

Kış Türlüsü

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kış Türlüsü Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr kuzu eti
  • 300 gr ıspanak kökü
  • 1 kereviz
  • 1 havuç
  • 1 domates
  • 1 patlıcan
  • 1 patates
  • 1 pırasa
  • 1 soğan
  • 1 sivri biber
  • Yarım dolmalık sarı biber
  • Yarım salçalık kırmızıbiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 diş sarımsak
  • 2 su bardağı su
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Kış Türlüsü Nasıl Yapılır?

  • Küçük küp doğradığınız soğanı ve ikiye böldüğünüz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Etleri ekleyin ve suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kabuklarını soyduğunuz ve büyük dilimler halinde doğradığınız kerevizi ve havucu etlerin üzerine ekleyin.
  • Sonra sırasıyla alacalı soyup iri doğradığınız patlıcanı, pırasayı, patatesi ve salçayı ekleyip iyice kavurun.
  • İri doğradığınız biberleri ve ıspanak köklerini ekleyin ve ağzı kapalı olarak yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Sadece sebzelerle hazırlanan türlü tarifine göz atmayı unutmayın!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!