ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KESTANE AŞI

Kestane Aşı

Kestane Aşı

Kış aylarının en sevilen lezzetlerinden biri olan kestane, en çok sobada pişirilmesiyle bilinir. Eskiden sobanın üzerinde pişirilen kestane kebabı, sokak lezzetleri arasında da yerini alır. Kestane denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de Bursa'nın meşhur kestane şekeridir. Yemeklerin içinde ise en çok pilav yapımında kullanılır. Ancak bu kez kestaneyi kuşbaşı etle bir araya getiriyor ve nefis bir yemek hazırlıyoruz. oldukça pratik bir yemek olan kestane aşı, özellikle davet sofralarının vazgeçilmezi. Kestane sevenlerin bayılarak yiyeceği kestane aşı nasıl yapılır gelin birlikte görelim.

Soba da yapılanın lezzeti bir başka olsa da, fırında kestane tarifini de mutlaka denemenizi öneriyoruz. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kestane Aşı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kestane
  • 250 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 500 gr ayıklanmış arpacık soğan
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un

Kestane Aşı Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kestanelerin üzerine bıçakla çizikler atın ve suyun altında yıkayın.
  • Islanan kestaneleri yapışmaz tavaya alın ve orta ateşte ara sıra sallayarak 15 dakika kavurun.
  • Ardından soğumaları için kestaneleri tavadan alın.
  • Kestaneleri parçalamadan kabuklarını soyun. Etleri zeytinyağında kavurun.
  • Arpacık soğanları ilave edip karıştırın ve renkleri dönünceye kadar kavurmaya devam edin.
  • Kısık ateşte karıştırarak pişirdiğiniz arpacık soğanların renkleri dönünce yemeğin üzerine unu ilave edin. Hiç bekletmeden iyice karıştırın. 
  • Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip tuzla tatlandırın ve etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  • Kestaneleri ilave edip zerdeçalı ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Yemeği 10 dakika daha kısık ateşte pişmeye bırakın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Kestane Aşı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kestane aşını, kuzu eti yerine sotelik dana etiyle de hazırlayabilirsiniz.
  • Dana eti kullanacaksanız, soğan ve sarımsağı koymadan önce ete 1 buçuk bardak su ekleyip çektirin.
  • Zerdeçal tamamen isteğe bağlıdır. Zerdeçal yerine bir tutam tarçın da ekleyebilirsiniz.
  • Kestaneleri, ocak yerine fırında da pişirebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!