ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KAĞIT KEBABI

Kağıt kebabı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kağıt kebabı tarifi için malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı dana eti
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 20 arpacık soğanı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 domates
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Maydanoz

Kağıt kebabı Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Tencerede zeytinyağı, soğan ve etleri 3 dakika soteleyin. Salça ve su ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.

Patates, domates ve havuçları küp şeklinde doğrayıp etlere ilave edin. Sebzeler yumuşayınca bezelye, tuz, karabiber ve kekik ekleyin ve 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.

Yağlı kağıtları 4 parça dikdörtgen şeklinde kesin. Yemeği kağıdın ortasına paylaştırıp kenarlarını ortasına doğru katlayın. Kenarlarını da katlayıp paket haline getirin ve kat yeri altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Kağıtların üzerlerini ıslatıp 190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirip, maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:58:46

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm leziz

Misafir12.10.2016 17:04:26

Bende deniycem daha önce hiç yapmadım Guzel gozukuyor

Misafir12.10.2016 17:12:05

Hem lezzet hem sunum açısından güzel bir yemek

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.