ANASAYFA TARİFLER BAYRAM YEMEKLERİ SAKIZLI KEBAP

Sakızlı Kebap

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sakızlı Kebap Tarifi İçin malzemeler

  • 750 gr kuzu but kuşbaşı
  • 4 kahve fincanı sıcak su
  • 3 parça damla sakızı
  • 2 çay bardağı soyulmuş antepfıstığı
  • Yarım demet taze soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 5 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • Dereotu
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 1 çorba kaşığı kaymak
  • Tuz

Sakızlı Kebap Nasıl Yapılır?


 Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Etleri tencerede kavurun. 1 kahve fincanı sıcak su ilave edip  pişirin. Suyunu çekince üzerine iki kahve fincanı sıcak su daha ekleyip kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikçe bir kahve fincanından fazla olmamak şartı ile sıcak su ilavesi yapın.

Soğanları temizleyip doğrayın. Sarımsakları ezin. Domatesleri soyup rendeleyin. Biberi temizleyip şerit şeklinde kesin. Yağı tavada ısıtın. Soğan ve sarımsağı ilave edip kısık ateşte soteleyin. Domates ve biberi ekleyip karıştırın. Damla sakızını ezip ete ilave edin. Tarçın, antepfıstığı, dereotu ve kaymağı ekleyip 1 dakika karıştırarak kavurun. Sıcak servis yapın.

 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!