Sakızlı Kebap

Sakızlı Kebap
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Sakızlı Kebap için

Malzemeler

  • 750 gr kuzu but kuşbaşı
  • 4 kahve fincanı sıcak su
  • 3 parça damla sakızı
  • 2 çay bardağı soyulmuş antepfıstığı
  • Yarım demet taze soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 5 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • Dereotu
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 1 çorba kaşığı kaymak
  • Tuz
Sakızlı Kebap

Nasıl Yapılır


 Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Etleri tencerede kavurun. 1 kahve fincanı sıcak su ilave edip  pişirin. Suyunu çekince üzerine iki kahve fincanı sıcak su daha ekleyip kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikçe bir kahve fincanından fazla olmamak şartı ile sıcak su ilavesi yapın.

Soğanları temizleyip doğrayın. Sarımsakları ezin. Domatesleri soyup rendeleyin. Biberi temizleyip şerit şeklinde kesin. Yağı tavada ısıtın. Soğan ve sarımsağı ilave edip kısık ateşte soteleyin. Domates ve biberi ekleyip karıştırın. Damla sakızını ezip ete ilave edin. Tarçın, antepfıstığı, dereotu ve kaymağı ekleyip 1 dakika karıştırarak kavurun. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo