Ispanak Yatağında Kuzu Kafesi

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Ispanak Yatağında Kuzu Kafesi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Ispanak Yatağında Kuzu Kafesi için

Malzemeler

  • 4 kalem pirzola
  • 350 gr ıspanak
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 dolmalık kırmızıbiber
  • 2 dolmalık sarı biber
  • 3/4 çay bardağı krema
  • Taze kekik
  • Biberiye yaprakları
  • 2 tatlı kaşığı taneli hardal
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Çekilmiş karabiber
Ispanak Yatağında Kuzu Kafesi

Nasıl Yapılır

  1. Tuz, karabiber, hardal, taze baharatlar ve 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ile pirzolaları iyice harmanlayın.
  2. Bir gün marine olması için bu şekilde üzerini kapatıp buzdolabında bekletin. Ispanak yapraklarını orta boy bir tencerede tuzlu suyla haşlayıp soğuk sudan geçirin ve suyunu iyice sıkın.
  3. Kalan ayçiçeği yağını tavaya alın. İnce doğranmış soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve renkli biberleri soteleyin.
  4. Kremayı ilave edip ıspanaklarla iyice harmanlayın. Marine olan pirzolaları kızgın tavada arkalı önlü kızartın.
  5. 150 dereceye ayarlı fırında 15 dakika daha pişirin ve ıspanakla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo