ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ISPANAK YATAĞINDA KUZU KAFESİ

Ispanak Yatağında Kuzu Kafesi

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanak Yatağında Kuzu Kafesi Tarifi İçin malzemeler

  • 4 kalem pirzola
  • 350 gr ıspanak
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 dolmalık kırmızıbiber
  • 2 dolmalık sarı biber
  • 3/4 çay bardağı krema
  • Taze kekik
  • Biberiye yaprakları
  • 2 tatlı kaşığı taneli hardal
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Çekilmiş karabiber

Ispanak Yatağında Kuzu Kafesi Nasıl Yapılır?

  • Tuz, karabiber, hardal, taze baharatlar ve 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ile pirzolaları iyice harmanlayın.
  • Bir gün marine olması için bu şekilde üzerini kapatıp buzdolabında bekletin. Ispanak yapraklarını orta boy bir tencerede tuzlu suyla haşlayıp soğuk sudan geçirin ve suyunu iyice sıkın.
  • Kalan ayçiçeği yağını tavaya alın. İnce doğranmış soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve renkli biberleri soteleyin.
  • Kremayı ilave edip ıspanaklarla iyice harmanlayın. Marine olan pirzolaları kızgın tavada arkalı önlü kızartın.
  • 150 dereceye ayarlı fırında 15 dakika daha pişirin ve ıspanakla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!