Ispanak Yatağında Kuzu Kafesi

Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Ispanak Yatağında Kuzu Kafesi Tarifi İçin malzemeler
- 4 kalem pirzola
- 350 gr ıspanak
- 1 soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 dolmalık kırmızıbiber
- 2 dolmalık sarı biber
- 3/4 çay bardağı krema
- Taze kekik
- Biberiye yaprakları
- 2 tatlı kaşığı taneli hardal
- 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- Tuz
- Çekilmiş karabiber
Ispanak Yatağında Kuzu Kafesi Nasıl Yapılır?
- Tuz, karabiber, hardal, taze baharatlar ve 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ile pirzolaları iyice harmanlayın.
- Bir gün marine olması için bu şekilde üzerini kapatıp buzdolabında bekletin. Ispanak yapraklarını orta boy bir tencerede tuzlu suyla haşlayıp soğuk sudan geçirin ve suyunu iyice sıkın.
- Kalan ayçiçeği yağını tavaya alın. İnce doğranmış soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve renkli biberleri soteleyin.
- Kremayı ilave edip ıspanaklarla iyice harmanlayın. Marine olan pirzolaları kızgın tavada arkalı önlü kızartın.
- 150 dereceye ayarlı fırında 15 dakika daha pişirin ve ıspanakla birlikte servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR