ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ISPANAK YATAĞINDA KUZU KAFESİ

Ispanak yatağında kuzu kafesi

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanak yatağında kuzu kafesi tarifi için malzemeler

  • 4 kalem pirzola
  • 350 gr ıspanak
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 dolmalık kırmızıbiber
  • 2 dolmalık sarı biber
  • 3/4 çay bardağı krema
  • Taze kekik
  • Biberiye yaprakları
  • 2 tatlı kaşığı taneli hardal
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Çekilmiş karabiber

Ispanak yatağında kuzu kafesi Nasıl Yapılır

Tuz, karabiber, hardal, taze baharatlar ve 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ile pirzolaları iyice harmanlayın. Bir gün marine olması için bu şekilde üzerini kapatıp buzdolabında bekletin. Ispanak yapraklarını orta boy bir tencerede tuzlu suyla haşlayıp soğuk sudan geçirin ve suyunu iyice sıkın. Kalan ayçiçeği yağını tavaya alın. İnce doğranmış soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve renkli biberleri soteleyin. Kremayı ilave edip ıspanaklarla iyice harmanlayın. Marine olan pirzolaları kızgın tavada arkalı önlü kızartın. 150 dereceye ayarlı fırında 15 dakika daha pişirin ve ıspanakla birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.