ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ HURMALI ET

Hurmalı et

Hurmalı et

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hurmalı et tarifi için malzemeler

  • 125 g ince kıyılmış badem içi
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 500 g kuzu eti (Tercihen but bölümü)
  • 250 g kuru hurma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Hurmalı et Nasıl Yapılır

Hurmanın kendine has lezzetiyle bütünleşen hurmalı et yemeğini mutlaka denemelisiniz.

  • İnce kıyılmış badem içini, yarım yemek kaşığı şekeri ve yumurtayı bir kaseye alıp karıştırın. Gül suyunu ilave edip hamur elde edin. Hurmaların çekirdeklerini çıkartın ve içlerini bademli karışım ile doldurun. Soğanı soyup ikiye kesin.
  • Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Eti, 2 bardak suyu, soğanı ve tereyağını tencereye aktarın. Tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, etler yumuşayana kadar pişirin.
  • Etler yumuşayınca şekeri ve hurmaları ilave edin. Kısık ateşte, 15 dakika daha pişirin. Suyu azalınca ocaktan alın. Hurmalı eti yemeğinizi sıcak veya ılık servis yapın.

    Yumuşacık lezzetli et kavurma tarifi için tıklayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.