ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ET KAVURMA

Et kavurma

Et kavurma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Et kavurma tarifi için malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı kuzu eti 
  • 1 şişe doğal maden suyu 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Kırmızı pul biber

Et kavurma Nasıl Yapılır

  • Kuşbaşı kuzu etlerini düdüklü tencereye alın. Üzerine su ekleyip 20-25 dakika haşlayın. Etlerin suyunu süzüp yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Üzerine maden suyu, tuz ve baharatları ilave edin.
  • Etler maden suyunu çekinceye kadar kavurup ocaktan alın. Yanında pilav ile sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.