ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ET KAVURMA

Et Kavurma

Et kavurma
Kuzu eti ile hazırlanan ve bayramların vazgeçilmezi olan et kavurma nasıl yapılır gelin birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Et Kavurma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı kuzu eti 
  • 1 şişe doğal maden suyu 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Kırmızı pul biber

Et Kavurma Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı kuzu etlerini düdüklü tencereye alın. Üzerine su ekleyip 20-25 dakika haşlayın. Etlerin suyunu süzüp yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Üzerine maden suyu, tuz ve baharatları ilave edin.
  • Etler maden suyunu çekinceye kadar kavurup ocaktan alın. Yanında pilav ile sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!