ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ HUMUSLU ET KAVURMA

Humuslu et kavurma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Humuslu et kavurma tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 soğan
  • 500 g kuşbaşı dana eti
  • Tuz
  • Karabiber

Humus için

  • 500 g nohut
  • 3 diş sarımsak
  • 1 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı sumak

Üzeri için

  • Zeytinyağı
  • Frenk soğanı

Humuslu et kavurma Nasıl Yapılır

Tereyağını geniş bir tencerede eritin. Dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurup yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. Etleri ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak ara ara karıştırarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan almadan 15 dakika önce tuzunu ve karabiberini ilave edin. Humus için nohutları bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Nohutları ve kalan malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar rondodan geçirip püre haline getirin. Humusu bir servis tabağına alın. Ortasını hafif çukurlaştırın. Kavurmayı humusun üzerine alıp çok az zeytinyağı gezdirin. İnce kıyılmış Frenk soğanı ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.