ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ HELLİMLİ BONFİLE

Hellimli Bonfile

Hellimli bonfile

Çiğdem Seferoğlu ‘dan hellim peynirli bonfile lezzeti ile karşınızdayız. Bonfile eti, hellim peyniri ve domates ile hazırlanan bu yemek, özellikle davet sofraları için idealdir. Malzemeler hazırsa, hellimli bonfile tarifine geçebiliriz.

Patlıcanlı dana bonfile ve cafe de paris soslu bonfile tarifine de mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hellimli Bonfile Tarifi İçin malzemeler

  • 2 dilim bonfile
  • 2 dilim hellim peyniri
  • 1 adet domates (Kalın halka doğranmış)
  • 1 adet köy biberi (Kalın halka doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Zahter
  • Çörek otu

Hellimli Bonfile Nasıl Yapılır?

  • Bonfile dilimlerini tuz ve zeytinyağı ile bir kaba alarak karıştırın ve dinlenmeye bırakın.
  • Zahter, çörek otu ve zeytinyağını bir kasede karıştırın.
  • Dinlenmiş bonfile dilimlerini, Hellim peynirini, domatesi ve biberi sırasıyla ızgara yaparak kat kat tabağa dizin ve üzerine zahterli sosu gezdirerek sıcak servis edin. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!