Hellimli Bonfile

Çiğdem Seferoğlu ‘dan hellim peynirli bonfile lezzeti ile karşınızdayız. Bonfile eti, hellim peyniri ve domates ile hazırlanan bu yemek, özellikle davet sofraları için idealdir. Malzemeler hazırsa, hellimli bonfile tarifine geçebiliriz.
Patlıcanlı dana bonfile ve cafe de paris soslu bonfile tarifine de mutlaka göz atın.
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Hellimli Bonfile Tarifi İçin malzemeler
- 2 dilim bonfile
- 2 dilim hellim peyniri
- 1 adet domates (Kalın halka doğranmış)
- 1 adet köy biberi (Kalın halka doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
Üzeri için
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Zahter
- Çörek otu
Hellimli Bonfile Nasıl Yapılır?
- Bonfile dilimlerini tuz ve zeytinyağı ile bir kaba alarak karıştırın ve dinlenmeye bırakın.
- Zahter, çörek otu ve zeytinyağını bir kasede karıştırın.
- Dinlenmiş bonfile dilimlerini, Hellim peynirini, domatesi ve biberi sırasıyla ızgara yaparak kat kat tabağa dizin ve üzerine zahterli sosu gezdirerek sıcak servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR